Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Diyet gerçekleri

Diyet gerçekleri
 

Fazla kilonuz var gerçekten kilo vermek istiyor ama, bir türlü eyleme geçecek gücü bulamıyorsanız. Veya hep deneyip yarım bıraktığınız zayıflama denemeleriniz oldu. Engellere takılmayın. İşte size, diyet gerçekleri
 
Diyet Gerçekleri  1: Hızlı kilo vermek, iyi değildir.  Şişman insanların en büyük  hatası, hızlı bir şekilde fazla kilolardan kurtulmaya çalışırlar. Ama bu fazla kilolar bir haftada gelmedi, bu nedenle de bir haftada hepsini veremezsiniz. Diyet yapıp zayıflamaya karar vermeden önce, sabır olmanız gerekir. 
 
Diyet Gerçekleri  2: Herkesin vücudu ve yaşam tarzı farklıdır. İnsanların kilo verme hızı birbirinden farklıdır. Kişinin sağlık durumu, yaşı, cinsiyeti, kullanılan ilaçları, uyku saatleri, aktivite yoğunluğu gibi birçok faktör kilo verme hızını etkiler ve belirler. Bu nedenle diyet yapan bir arkadaşınız veya eşinizin sizden daha fazla veya hızlı kilo kaybettiğini gördüğünüzde motivasyonunuzu kaybetmemelisiniz.  
 
Diyet Gerçekleri   3: Her hafta aynı oranda kilo veremezsiniz. İlk haftalar kilo verme hızı daha yüksektir. Sonra kilo verme hızı düşer ve bu çok normaldir. Hatta bazen hiç kilo veremediğiniz haftalar da olabilir. Diyete başlarken bunu bilerek başlamalısınız. 
 
Diyet Gerçekleri  4: Genelde kişi ağırlığına göre yaklaşık 10 kilo verdikten sonra vücut plato dönemine girebilir. Yani kendini korumaya alarak hiç kilo veremez olur. Siz diyet listenizi doğru uygulasanız ve düzenli yürüyüş yapsanız bile bu süreç yaşanabilir. Ama mutlaka bir süre sonra vücut korumadan çıkarak tekrar yağ kaybetmeye başlar. 
 
Diyet Gerçekleri   5: Diyet sürecinde mükemmellik yoktur.  Dönem dönem, kaçamaklar diyeti bozmalar olabilir. Yeter ki bu kaçamaklar sürdürülmesin.  Önemli olan tüm bu diyet yolculuğunda bu süreci sabırla ve iyi yönetmenizdir. O zaman mutlaka amacınıza ulaşırsınız. 
 
Diyet Gerçekleri  6 : Hızlı verilen kilo, yağ dan verilmemistir. Yağ kaybı hızlı olamaz. Baskülde gördüğünüz bir hafta da ;  2 - 3 kilo kaybı aslında, su ve kas kaybıdır. Oysa kilo vermekte amaç, yağ vermek ve kasları korumak olmalıdır.  
 
Kas kaybederseniz, metabolizma hızınız düşer. Vücudunuz daha yavaş çalışır olur. Ve siz bir süre sonra kilo almaya başlarsınız.
 
Zayıflama ve sağlıklı beslenme bilgileri ve önerilerimiz için ; 
 
www.endorfinmerkezi.com
 
www.slimmingcenterestetik.com  
 
Diyetisyen Nurdan Çeliktaş
 
Toplam blog
: 45
: 323
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

01.02.1974 tarihinde ve İstanbul’da doğan Nurdan Çeliktaş, 1991-1995 Hacettepe Üniversitesi Besle..