Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '18

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Diyet Ürünleri Dükkanı Açmak

Dünyanın çeşitli ülkelerinde son derece popüler olan diyet yemekleri son yıllarda ülkemizde de rağbet görmeye başlayan bir alan haline geldi.

Tüketim alanının büyük bir bölümünü oluşturan gıda sektöründe doğal yiyeceklerin yerini GDO’lu yiyeceklere bırakmasıyla bir sürü sağlık sorunu meydana geldi. Bunlardan bir tanesi de kilo almaya başlayan insanlar ve aşırıya kaçması halinde oluşan obezite hastalığı.

‘’Worldometers’’ sitesinin verilenine göre bugün dünyada; yedi milyar 634 milyona yakın, insan bulunmakta ve bunun; bir milyar 634 milyonuna yakın kişisi de, aşırı kilolu olup bir çoğu yaşamını idame ettirirken zorlanmakta. Ve üstelik sadece ABD’de bugün kilo kaybetmek için uğraşan kişilerin yapmış olduğu toplam maliyet yüz milyon doların üstünde. Yine ABD’yi baz alırsak bugün obezitenin sağlığa maliyeti 200 milyon doların üstünde. Sadece bir günde aralarında oluşan fark; yüz milyon dolardan fazla. Doğal olarak obeziteden kurtulmak için harcanan para; sağlığını yitirdikten sonra hastanelere verilecek olan paradan daha az oluyor. Dolayısıyla insanlar hastanelerde tedavi görerek iş içten geçtikten sonra para harcamak yerine , iş içten geçmeden kilo sorunlarının farkına varıp diyeti ve sporu içeren sağlıklı yaşamı sürdürmenin yollarını arıyor.

Tam da bu noktada en faydalı hizmet; düşük kalorili yiyecekler piyasaya sürmek yani diyet yemekleri satan dükkanlar açmak . Kişilerin direk alması gereken günlük kalori miktarı kadar yemelerini sağlamak en faydalısı olacaktır. Çünkü çalışan kişiler her zaman bu tarz yerler bulamayabiliyor ve ister istemez tüketmesi gereken günlük kalori miktarının dışına çıkıyor ,yine zayıflama ve sağlıklı yaşam konusunda eksik kalıyor.

ÖNCELİKLE KENDİNİZİ DENEYİN
İlk etapta bu iş için gerekli olan bir yer açmak gibi gözükse de öncelikle bu işi evinizde ya da yapabileceğiniz farklı yerlerde kendinizi deneyimleyin. Kendinize yemek kitapları alarak , internetteki düşük kalorili yemek tariflerini yaparak, etrafınızda zayıflamak isteyen birkaç kişi üzerinde en az iki hafta üzerinde deneyimleyerek başlayabilirsiniz. Eğer geri dönütler konusunda başarılı olursanız, daha sonrasında ise biraz daha bu işte profesyonelliği yakalamak için sağlıklı yaşam konusunda yemek kurslarına katılıp kendinizi geliştirebilirsiniz.
Bu alanda hizmet veren firmaları araştırabilirsiniz.

YER SEÇİMİ ÖNEMLİ
Sonrasında işi büyütmek adına bir yere ihtiyacınız olacak. Hem sizi tercih edecek kişilerin gelip, sizin yaptığınız yemekleri yerinde görmesi için hem de yemeğini dışarı da yerken aynı zamanda kilo almadan sağlıklı bir şekilde yemek isteyen insanların uğrak mekanı olmanız için. Yerin çok büyük boyutlarda olmasına ilk etapta gerek olmasa da ürün aldıkça özellikle de internet üzerinden siparişleriniz de başladığında ihtiyacınız olan şey daha büyük bir yer olacak.

İlk etapta 20 m² bir alan size yeterken işler büyüdüğünde daha fazlasına ihtiyacınız olacağını unutmadan işe başlamalısınız. Eğer imkanınız dahilindeyse dükkanı açacağınız yer biraz daha bulunduğunuz konumun işlek veya talep isteyen bölgelerinde olmalı. İstanbul!u baz aldığımızda bir Esenler ilçesinde çok fazla talep görmeyeceğinizi genel alt tabanının buna müsait olmadığını bilmeniz gerekir. O yüzden yer seçimi öncesi yaşadığınız şehre göre talebin daha fazla nerelerde olacağını bilmenizde fayda var. Bu işin en düşük maliyeti 20 bin TL civarında. Eğer bir dükkan açmak için uygun değilseniz de evinizi bu iş için kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden siparişin gerçekleştiği bir alan oluşturabilirsiniz. Ama bunun içinde unutmamanız gerekir ki ürünlerinizi taşıyacak birilerine ihtiyacınız olacak.

FAZLA KALORİ FAZLA PARA
Kalori miktarları değişken olup 1100 kalori ile başlayıp 2100 kaloriye kadar giden günlük tüketilmesi gereken miktarlar mevcut. Ve kişilere sunduğumuz kaloriler ne kadar fazla ise günlük fiyatları da o kadar artıyor. Örneğin ortalama 1100 kalori 40-50 TL arası iken 2100 kalorilik bir paketin fiyatı 70-80 TL arası oluyor. Bu paketlerin içeriğini ise bir kişinin sabah kahvaltısı ile başlayan akşam yemeği ile sonuçlanan ara öğünlerinin de bulunduğu yiyecekler oluşturuyor.

Kişilere istedikleri kaloriye göre oluşturacağınız paketi sabahın erken saatlerinde ulaştırmanız yeterli. Ancak Bu fiyatlar internet üzerinde satış gerçekleştirmek isteyenler için , eğer belirli bir dükkan açmak istiyorsanız, çalışma şekliniz paket dahilinde olmayacağı için fiyatlarınızı yapacağınız yemek üzerinden değerlendirebilirsiniz. Eğer normal bir lokanta da bir sulu yemek 20 TL ise sizde bu fiyat daha fazla olmak zorunda çünkü yapımı zahmetli ve içine koyduğunuz ürünler d diyet ve sağlıklı ürünleri içerdiğinden daha kaliteli ve pahalı olacaktır. O yüzden normal bir yemek yapmadığınız için fiyatlarınızı da piyasa fiyatların üstünde olması gerektiğini unutmayın. Sadece bir kişiden bir aylık paket için en düşük 1.200 TL kazanabilirsiniz.

 

mavimorfikirler

 
Toplam blog
: 16
: 342
Kayıt tarihi
: 03.07.18
 
 

İş deneyimleri ve gelecekte yapılabilecek işler hakkında yazılar yazmayı düşürünere bu blogu kurd..