Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Diyet uzmanlarından altın öneriler

Diyet uzmanlarından altın öneriler
 

Sıkı bir diyet, iyi bir planlamayla başlar. Diyet uzmanlarının önerilerive belirlenmiş hedeflerle desteklenmiş program; işinizi kolaylaştıracaktır. Uzmanlara göre, ruh halindeki değişiklikler diyetleri kolaylıkla bozabilmektedir. Sağlam bir karar vermeli ve stresliyken yemeye yönelmemek için sakinleşecek aktiviteler bulmalısınız.  
 

kadin.net.tr

Diyete yemek düzeninizi değiştirmekle başlayabilirsiniz. Yemeği yavaşça ve küçük lokmalar şeklinde yemek hem kilo vermenize hem de sindiriminize yardımcı olacaktır. Diyetisyenler yemek için 20 dakikalık süre belirlemeyi ve yemeği bu süreden erken bitirmemeyi tavsiye ediyorlar. Bunun yanında yetersiz ve kalorili porsiyonlar yerine doyana kadar yiyebileceğiniz sebzeleri yanında bir dilim ekmek veya yoğurtla tercih etmenizi öneriyorlar. Yemeğin yenilme şekli kadar içeriğine de elbette dikkat etmek gerekli. Çabuk acıktırmayan, et ve kurubaklagil gibi proteinli besinler diyet uzmanlarının önerilerinin başında geliyor.


gebelik.net.tr
Diyetisyenlerin dediğine göre, ana öğünlere ek olarak ara öğünlere de yer vermek kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Öğünler kadar besinlerin kombinasyonu da önemlidir. Örneğin; meyveleri az yağlı süt ve süt ürünleriyle tüketmek, kandaki şeker miktarını düzenleyen insülin seviyesini dengede tutar.

Gün içinde tüketilmesi önerilen sebze ve baklagil çorbaları düşük kalorili ve besleyicidir.

Tuz, şeker ve yağ tüketimini azaltmak, tam buğday ekmeği tercih etmek diyete büyük katkı sağlayacaktır. Gün içindeki iyi bir diyetten sonra dolu mideyle uyumamak gereklidir. Eğer çok açsanız; küçük bir muz, biraz badem ya da ceviz de yiyebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 80
: 2949
Kayıt tarihi
: 13.01.13
 
 

Tuncay Takmaz 1975 yılında Şişli İstanbul'da doğdu. Bugüne kadar 27 kişisel sergi açtı, çok sayıd..