Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Uzman Diyetisyen Merve Bahtiyar

http://blog.milliyet.com.tr/dyt.mervebahtiyar

16 Şubat '19

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Diyet ve Kabızlık Sorunu

Günümüzün en büyük sağlık sorunu fazla kilolu olmaktır. Birçok insan kilo vermek için tek şartın harcanan kalori miktarının vücuda alınan kalori miktarından fazla olmasıdır. Kilo vermek kulağa ne kadar kolay gibi gelsede doğru bir program yoksa uygulamada oldukça zordur. Bu yüzden de diyet programı diyetisyenler tarafından bireye özgü olarak ayarlanıp, düzenli takiple kontrol edilmelidir.

Fakat diyet programlarını uygularken bazen ufak sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu sorunlardan biri de kabızlık problemidir. Danışanlarımızla bu sorunla oldukça sık rastlayabiliyoruz. Diyet yaparken kabızlık görülmesinin çeşitli nedenleri bulunmaktadır.

Diyet Yaparken Kabızlık Görülmesinin Nedenleri Nelerdir?

Öncelikli olarak diyet yapan kişilerin unutmaması gereken noktalardan biri bilinçsiz olarak yapılan yani diyetisyen tarafından bireye özgü hazırlanmayan internetten bulunan yada başkasının uyguladığı beslenme prgramlarını uygulayan kişilerde mutlaka bu kabızlık sorunu görülür.

Beslenmede önemli olan posalı gıdaların tüketilmemesi sonucunda sindirim sisteminin sağlıklı çalışmamasına neden olarak kabızlık sorunu ortaya çıkar. Bu tabloya ek olarak tek tip besinlerle beslenme şeklide yine sindirim sistemine zarar vereceğinden dolayı kabızlık sorunuyla karşılaşmamıza neden olmaktadır.

Diyet yaparken en büyük hatalardan bir tanesi de yeteri kadar sıvı tüketilmemesidir. Su tüketimi sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasında yardımcı olmaktadır. Böylece kabızlık problemi görülme riski azalmaktadır.

Uzman Diyetisyen Merve Bahtiyar 

 
Toplam blog
: 4
: 108
Kayıt tarihi
: 14.02.19
 
 

1994, Bursa doğumluyum. İlköğretim ve lise eğitimimi bursada tamamladım. 2017'de Bahçeşehir Ünive..