Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Diyet yapanlara öneriler

Diyet yapanlara öneriler
 

Yemek yemeği sevenler için diyet  yapmak gerçekten kabus olabilir. (Kendimizden biliyoruz) Ancak sağlıklı bir kiloya ulaşmak istiyorsanız yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyor işte diyet yapanlara altın değerindeki öneriler...

Kendi kendinizi sürekli 'bunu da yiyim diyete başlayacağım', 'bu son bundan sonra diyetteyim' gibi cümleler kurarken yakalıyorsanız artık zamanı gelmiş demektir. İşte bizde bu yazıda size diyet yaparken uzak durmanız gereken yiyecekler listesi hazırladık.

Listeye başlamadan önce söyleyeceğimiz en ama en önemli şey bol bol su içmeniz. Ne yerseniz yiyin vücudunuzdaki ödemi ve toksinleri atmak için, yağ yakımı kolaylaştırmak için, sağlığınız için su için :) (Sloganımız sizi gülümsettiyse hemen bir bardak su ile kutlayalım bunu) su içmeyi kolaylaştırman için öenerimiz ise aromalı sular hazırlamak...

Abur cubur sizi kölesi yapmasın
Biraz midem kazındı şuradan bir ufak cips alayım da yiyeyim, olmadı bir bisküvi kemireyim, ay ne olacak bir tane çikolata tırtıklıyayım.

Yapmayın! Kafanızdaki balonu hemen patlatın. Sizin en büyük düşmanınız hazır paketli hazır abur cubur olarak tanımladığımız sağlıksız ve kalori deposu gıdalar. İlla bir şeyler atıştırmak isttiyorsanız bir avuç  kuru yemiş işinizi görecektir. Hatta beyaz leblebi bunun en güzel halidir. Tavsiye edilir.


Bizim işimiz hamur işi değil
Şu üç beyaz anlaşmasını bi tekrarlayalım. Un, şeker, tuz! Kesin ve katı bir şekilde uzak durun, Hamur işi sevilmeyecek gibi değil elbetteki. Siz de sevin ama uzaktan, Onu tabağınızda görüp, midenzde hissetmeyin. Çünkü çiğneyip yuttuğunuz her hamur işi (kek, börek, kurabiye, beyaz ekmek,makarna) size kalori, yağ ve kilo olarak kalacak.

Kola, hazır meyvesuları, şekerli içecekler
Diyeti de bir kenara koyarsak bu başlıkta adı geçen sinsi içecekler sizin sağlığınız için çok zararlı. Sağlıkl beslenme uzamanı değiliz ama olmak da gerekmiyor bunu bilmek için. Hangi birini sayalım bilemedik ama özellikle kilo vermek istiyorsanız bu üçünü tüketmemeye gayret edin. Yok illa ola içicem diyorsanız 'sıfır şeker' olanı haftada belki on günde bir içebilirisiniz, hazır yerine taze sıkılmış meyve suları içebilirsiniz, şekerli içecekler yerine limonlu soda (Limonu kendimiz sıkıyoruz) tüketebillirsiniz. Önümüzde kış olduğuna göre yeşil çay mutlaka tercihlerinizin arasında olsun.

Tatlı, tatlılar, tatlı krizileri
Bunları yazarken emin olun bizim de elimiz titriyor. hiç istemezdik tatlılardan uzak duurn demeyi ama uzak durun. Özellikle kızartmalı, şerbeli, hamurlu tatlılardan uzak durun. Tabiki sadece uzak durun demiyoruz. Alternatif de veriyoruz. (Çünkü sizi çok seviyoruz:)) Sütlü tatlılar, meyveli tatlılar, dondurmalar, meyve, kuru meyvele ve meyvelei yoğurtlar (ve tabiki evde hazırladığklarınız) sizin için yaratılmış. Abartmamak koşuluyla yiyebilirsiniz.

Alkollü içecekler!
Söylememize gerek yok ancak yine de hatırlatalım alkol tüm kötülüklerin anasıdır. Bu bir kamu spotu değil, büyük br gerçektir. Özellikle kilo vermek istediğiniz bu dönemde kendinize alkolden daha kötü bir arkadaş bulamazsınız. Küçük bir anektot
'-Bir bardak alkol tüketiminde 120 kalori alıyorsunuz, kokteyller de ise rahatlıkla +1000 kaloriye ulaşırsınız.1000 kaloriyi yakabilmek için 1,5-2 saat koşmanız gerekecek.' Aklınız da kalsın.

Kızart-ma!
Başlıyoruz: Kalp krizlerini tetikler, damarları tıkar, kansere yol açar, tansiyon problemlerine yol açar, aşırı ve sağlıksız kilo alımına neden olur ve çok güzeller... Bu kadar şey saydıktan sonra neden çok güzeller dedik? Çünkü tercihi size bırakıyoruz. Ama biz kızart-mayın deriz...
Hee bir de mis gibi fırında yapılan yemekler varken yağda kızartılmış yemekleri yememiz hoş olmaz.

Elif Hande Güney

 
Toplam blog
: 13
: 317
Kayıt tarihi
: 02.09.15
 
 

PembeNar içerik Editörü ..