Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Diyet yiyeceklerinden bir öğün

Diyet yiyeceklerinden bir öğün
 

sizi tok tutan bir yiyecek


Belki bu bir yemek değil ama diyet yiyeceklerinden bir öğün. Çalışıyorsunuz, iş yerinde çıkan yemekler ya da dışarıda satılan yiyecekler size uygun değil, formda kalma programınıza ters düşüyor. Ne yaparsınız o zaman? İş başa düşüyor yine, kendi sorununuzu kendiniz çözeceksiniz demek ki, hem de sağlıklı bir yiyecekle.

Yapacağınız tek şey bir tabak beyaz peyniri çatalla ezmek ve içine bir demet maydanozu doğramak. Bir çay kaşığı zeytinyağı veya bir tatlı kaşığı zeytinyağı da ilave ederseniz vücudunuza alacağınız vitaminleri desteklemiş olursunuz. Hatta yanına bir domates ve 2 salatalıkla, 1 çay bardağı yoğurt ilave ederseniz akşama kadar akşama kadar hiçbir kuvvet sizin midenizi acıktıramaz. Tabii ki yanına iki dilim ekmeği de unutmayın. Şayet iki dilim ekmeği yemezseniz peynirden ve yoğurttan aldığınız protein, vücutta karbonhidrat yerine kullanılır ve o zaman dengesiz beslenmeye geçmiş olursunuz ve daha çok acıkırsınız.

Yapmanız gereken tek şey yanınızda ufak bir yemek kabı ve çatal taşımak, hatta yoğurdunuzu da taşıyabilirsiniz. Yoğurdu da yarım litrelik ufak meşrubat şişelerine(pet şişe) ayran olarak da koyabilirsiniz. İşte şimdi hiçbir satıcıya bağımlılığınız kalmayacak ve sağlıklı formda kalma programını iptal etmemiş olacaksınız.

Akşam üzeri eve dönerken de 2-3 diş çikolata ise aşırı acıkmanızı önleyecektir. Yine dayanamazsanız da tekrar ayran içmenizi tavsiye ederim.

Sağlıklı günler diliyorum. Şen ve esen kalın

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..