Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Diyetisyen Onaylı 3 Günde 5 Kilo Verdiren Diyetler

Diyetisyen Onaylı 3 Günde 5 Kilo Verdiren Diyetler
 

 Son zamanlarda insanların daha iyi görünüp daha kısa zamanda istedikleri forma girme istekleri ve bu yöndeki çabaları artmıştır. Tüketimi teşvik eden modern zaman, aynı zamanda daha zayıf vücudun daha güzel olduğu algısını da insanlara empoze etmektedir.

 Bu kapsamda en çok aranan ve rağbet gören yöntemler, kısa sürede fazla miktarda kilo kaybına sebep olan diyetlerdir. İnsanlar bu diyetleri uygularken aynı zamanda tok hissetmek ve sağlıklı kalmak istiyorlar.

  Bu yüzden kısa sürede fazla miktarda kilo kaybına sebep olan diyetlerin içeriğine bakıldığında; protein kaynaklı (yumurta, yoğurt gibi) ve kompleks karbonhidrat içeren gıdalar (yulaf,kepekli ve ruşeymi çıkarılmamış yiyecekler), lifli gıdalar(hurma, lahana gibi lif içeriği yüksek meyve ve sebzeler), salatalar önemli bir yer tutmaktadır. Salatalar özellikle hacimce büyük, kalorice küçük olmaları yönüyle volumetrik olarak bilinen diyetlerde büyük öneme sahip.

 Bu kısa süreli fazla kilo kaybını vadeden diyetler genellikle istenilen sonucu verse de kalıcılığı ve sağlık üzerine etkileri ne yazık ki göz ardı ediliyor.

 Yapılan diyetlerin bırakılması durumunda verilen kiloların hızlıca alınmasıyla birlikte diyet sırasında kaybedilen ağırlığın büyük bölümü su ve kas kütlesinden oluşmaktadır.

 İnsan vücudu için elzem olan suyun vücutta kaybının görülmesi ise baş ağrısı, halsizlik, performansta düşüklük, baş dönmesi, böbrek taşları ve hatta ileri dönemde böbrek yetmezliği gibi ciddi problemleri beraberinde getirmektedir.

 Vücutta kas kaybının gerçekleşmesi ve kısa sürede verilen kilolar; bazal metabolizma hızını düşürdüğü için diyet sonrası dönülen normal beslenme, vücut tarafından tolere edilememekte ve yağ deposuna dönüştüğü için daha sağlıksız bir vücut ve görünüm ortaya çıkmaktadır.

 Aynı zamanda kısa sürede alınan düşük enerjili diyetlerde; besin ögeleri, vitamin-mineral ihtiyacı yeterli ve dengeli biçimde karşılanmamaktadır.

 Kısa sürede kilo vermesi gereken hastalarda bazı şok diyetler (İsveç Diyeti) uygulansa da bunların uzun süre kullanılmasının metabolizma için ciddi sorunlara yol açacağı unutulmamalıdır.

 En çok kullanılan diyetlerden olan, protein oranı yüksek diyetlerde hayvansal gıdaların alımının artması, dolayısıyla total kolesterolüde artacağı unutulmamalıdır.

 Proteinlerin sindirimi ile ortaya çıkan ürik asitin vücutta birikmesinin böbreğe ekstra yük oluşturacağı kan amonyak seviyesini artıracağı unutulmamalıdır.

 Kısa sürede şok etkisi oluşturması için  uygulanabilecek olan bu diyetlerin, uzun süreli ve sık kullanımı beslenme uzmanları tarafından kesinlikle önerilmemektedir.

 

 

Bu kaynakdan yararlanılmıştır.

https://www.kaloritakip.net/

 

 

 
Toplam blog
: 12
: 9322
Kayıt tarihi
: 12.01.14
 
 

Zayıflama ve spor delisi bir de BJK aşığı... ..