Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

DİYETTE KAÇAMAK ?

DİYETTE KAÇAMAK ?
 

“Yeme düzenimi bir kere bozduğumda, kaldığım yerden devam etmekte zorlanıyorum” diyorsanız

Diyet sağlıklı beslenme demektir, diyet vücudun ihtiyacı kadar yemek demektir. Düşüncesini benimsemelisiniz. Diyeti başlayan ve bitecek olan bir süreç olarak görmemelisiniz.  Ben artık vücudumun ihtiyacı kadar yiyeceğim ve sağlıklı besleneceğim demelisiniz. Tabi ki insan hayatında, özel günler, tatiller, üzüntü ve sıkıntılar olabilir. Ruhen kaçamak yapmak ihtiyacı duyabilirsiniz, bu da normaldir. Önemli olan bunu sürdürmemek ve bir süreden sonra yine olması gereken doğru beslenme tarzına geri dönmektir.

Çoğu zaman diyette kaçamak yapmak kötü bir gününüzde yeme planınıza uyamamak ya da egzersizi yapmayı geçiştirmek gibi başka sapmaları da getirebilir. Bu sizin başarısız biri olduğunuz ve her şeyi kaybettiğiniz anlamına gelmez. Beslenmenizde oluşan bu açık için kendinize fazlaca yüklenmektense, kilo verme sürecinizdeki bu uzun yolda böyle problemlerin olabileceğini ve bunları arkanızda bırakarak yola devam etmeniz gerektiğini kabul etmelisiniz. Herkes hata yapabilir. Bugüne kadar kat etmiş olduğunuz adımları düşünün ve bu olumlu durumu tekrar başlamak için kullanın.

Diyette kaçamak yapma söz konusu olunca, kullanabileceğiniz bazı yöntemler şunlardır:

Kendinize hataların olabileceğini ve her yeni günün tekrar başlamak için bir fırsat olduğunu hatırlatın.

 Ufak bir kaçamaktan duyulan suçluluk daha büyük kaçamakların oluşmasına neden olabilir. Yapılabilecek hatalar için hazırlıklı olmak ve bunlarla nasıl baş edebileceğinize dair bir plana sahip olmanız başarmanız için çok önemlidir.

Diyette kaçamak yaptınız ve birkaç hatanız oldu diye bütün beslenme düzeninizde ani ve katı bir değişiklik yapmayın. Motivasyonunuz tekrar yerine gelene kadar aşamalı olarak başarabileceğiniz sağlıklı değişimlere odaklanmaya çalışın.

Unutmayın ki, 365 gün günde 3 defa beslenmek zorundayız, önemli olan genel olarak baktığınızda sağlıklı ve yeterli beslenmeyi yapıyor olmanızdır. Arada sırada diyette kaçamak yapmakta her insan için normaldir.

Diyette kaçamak yapmak, her şey bitti demek değildir. Ertesi gün dikkatli beslenerek ve 1 saat tempolu yürüyüş yaparak düzeltebilirsiniz.

Bir haftalık bir tatilde, fazla yiyerek tatilden 1-2 kilo alarak geri dönebilirsiniz. Bu da önemli değildir, yeter ki eve geri döndüğünüz gün, hemen gerçek hayat temponuzda beslenmeye başlamanızdır. 1 hafta tatilde aldığınız, fazla 1 kiloyu, hemen üstünüze yapışmadan, 1 hafta da verebilirsiniz.

 

Zayıflama ve sağlıklı beslenme bilgileri ve önerilerimiz için ;

·         www.slimmingcenterestetik.com 

·         info@slimmingcenterestetik.com

·         Facebook :  slimmingcenterestetik

·         Diyetisyen Nurdan Çeliktaş

 
Toplam blog
: 45
: 323
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

01.02.1974 tarihinde ve İstanbul’da doğan Nurdan Çeliktaş, 1991-1995 Hacettepe Üniversitesi Besle..