Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Diyette Moda !

Diyette Moda !
 

Yazın gelmesiyle yemekle ciidi düşündüğümüz ilişki durumumuzu, diyette olarak değiştiriyoruz. Sıkı diyet yapmak moda... Artık aramız yemekle limoni...

 

Popüler diyetler yeniden gündemde. Sanki biz değilmişiz o kadar çok şey yiyip doymayan, birden açlığı göze alıyoruz. Modaya hemen uyum sağlayabiliyoruz, hatta şak diye. Obezite bu kadar artarsa zayıflama yöntemleri de artacak ve bir bir denenecektir. Yıllarca kademeli arttırdığımız kiloları hızla vereceğimiz yöntemler çok cazip gelecektir. Çünkü gündemde olan popüler diyetlerde olay aç kalarak zayıflama...Diyetisyen olmayanlar tarafından ortaya atılan popüler bu diyetler, beslenme bilgisi olmayan insanların düşünceleri gibi şekillenmiştir. Mantık ''zayıflayacaksan aç kalacaksın'' dır. Aç kalarak zayıflamak bir mucize değil, çok düşük kalorili diyetler sizi tabiiki hızla zayıflatır. Ama bu zayıflama su ve kas kaybıdır. Kas kaybı ile metabolizma hızınız düşecek ve sonrasında eski düzeninize döner dönmez kilo almaya başlayacaksınız, aynı hızla. En kötüsü de metabolizmanızı geri dönüşü çok zor olacak şekilde bozduğunuzla kalacaksınız. Hadi bunları geçelim görünüş olarak da fit bir vücuda kavuşmamış olacaksınız. Sarkmaların, çatlakların çok fazla olduğu bir vücuda sahip olmayı kimse istemez.

 

Öncelikle zayıflamak istediğinizde kilo almanızın nedenleri üzerinde durun. Nedenini bulmadan bir sürü yiyecek ile aranıza barikat kurarsanız bir süre sonra mutsuz olacaksınız. Bir yere kadar sizi zayıflatacaklar belki ama bir yerden sonra artık bunlar da işe yaramayacaktır. Nedeni ise metabolizmanın bozulmuş olması evet.

 

Her moda herkese uymaz. Diyetin de modası olmaz. Moda diyetlere kısa süreli ve acil çözümler için başlanır, devamı gelmez, sonrası malum...

 

Vücudumuzun güzel bir metabolik dengesi var. Doyarak zayıflamak varken neden o çok sevdiğimiz yemek yeme alışkanlığından mahrum kalalım ?

 

Mutluluk besinlerde...

 

Dyt.Buket Yavuz

Ota Poliklinik

http://instagram.com/buketdiyety 

 
Toplam blog
: 51
: 515
Kayıt tarihi
: 21.11.13
 
 

Sağlık alanında insanlara yardımcı olma isteğiyle başladığı okul dönemini sağlığın bir dalı olan ..