Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '15

 
Kategori
Güncel
 

Dizi çekimlerinde emek sömürüsü/Kenan İmirzalıoğlu’na 100 bin lira, gariban figürana 50 lira

Dizi çekimlerinde emek sömürüsü/Kenan İmirzalıoğlu’na 100 bin lira, gariban figürana 50 lira
 

Bana bu işi yapan kişilerin anlattıkları doğruysa bu adamlarda vicdan falan yok. İkisi de emek sarf ediyor; Kenan’ınki de emek, figüranınki de… Asgari ücretin 20 katı olan vekil maaşına gülüyorduk, figüran ücretinin 2000 katı olan dizi star ücretini görünce…

Ve bu dizi yapanlar insan değil mi? Üstelik yaptıkları dizilerde insanlığı anlatıyorlar. Ve de medya olarak halk doğruyu yanlışı bunlardan öğreniyor. Dinin etkisi sıfır. Devletin etkisi sıfır. Halk da nasıl olsa koyun. Bir gün bir yiğit çıkar, haksızlıklara karşı sıkılan yumruk haksızlık yapanlara yönelir. O vakit nerelerde kalırsınız bilmiyorum. Sizler bu ülkenin insanlarını sahipsiz mi sandınız! Pazarda patlıcan bol, öyleyse 50 kuruş olsun; değil mi! Yaptıklarınızla ilgili tek tek çetele tutulduğunu unutmayacaksınız!

Kime neyi anlatıyorsun, bir Türkiye vatandaşına söylesen normal der; çünkü normalin ne olduğunu bilmiyor. Gitmesinler! İhtiyaçları var, dinlemiyorlar; onlar da bilinçsiz, normal diyorlar.

Rolü fazla. Sonuçta star. Eğitimini tahsilini görmüş. Para ve emek harcamış. Oralara gelinceye kadar ne zorluklar çekmiş falan. Hepsi doğru. Ama kardeşim 50 kat 100 kat değil tam 2000 kat. Gece yarılarına kadar. Dizi bitmeden ayrılamıyorsun, mahkemeye veriyorlar. Aç susuz nerede çekim varsa oraya gidiyorsun. Saatlerce sıranın gelmesini bekliyorsun. Bir de verdikleri 50 lira çok paraymış gibi randevu alarak paranı alıyorsun. Hemen de vermiyorlar, tarladaki gündelikçi gibi bir daha ki hasat zamanı.

Peki, insanlar niye gidiyor buralara? Çoğu işsiz, paraya ihtiyaçları var. En önemlisi de hani belki oyuncu olurum. Bir insanda vicdan olur ya! Böyle gelen insanların hakkı yenir mi! İnsanların hayallerini menfaat aracı olarak kullanmak doğru mu? Teşvik etmek için bilerek daha fazla veririm. Milyon kazanıyorsunuz, nolur ki bu garibanlar da üç beş sebeplense. 1000 figürana verdiğiniz parayı sıradan bir oyuncuya veriyorsunuz. İnsanlar bin bir eziyetle diziyi bitiriyorlar, ellerine şeker balon parası gibi 50 lira sıkıştırıyorsun. Allahtan reva mı? Siz de buralardan geldiniz. Onların halini en iyi sizin bilmeniz lazım değil mi?

Figüranlar olmadan dizi yapamazsınız, biliyorsunuz! Kenan İmirzalıoğlu tek başına mı oynayacak? Sen biliyorsun da o saf figüranlar bilmiyor. Ve onların bilmemesi işine geliyor. Halk da bu dizilerin arkasındaki alicengiz oyunlarını bilmeden bayıla bayıla seyrediyorlar. Biz boşuna demiyoruz bu ülkeye Kerim Korkut düzenleri mutlaka gelmeli.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..