Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '07

 
Kategori
Magazin
 

Dizi dizi dizildiler

Dizi dizi dizildiler
 

Yaz sezonu bitip de, sonbahar başlayınca televizyonlarda da dizi furyası başladı. Yaz boyunca da ( sanırım dizi gündemini sıcak tutmak amacıyla ) eski bölümleri yayınlanmış bazılarının.

Oldum olası beklemeyi sevmem. Lise yıllarımda, bazı gazeteler tefrikalar yayınlardı. Bölüm bölüm yayınlanan romanlar yani... Onları bile okurken, ertesi gün ne olacak merakı beni çok rahatsız ederdi. Bu yüzden de, o yıllardan beri ne tefrika okurum ( zaten artık yok ), ne de dizi izlerim.

İnsan eline bir roman alır, okur, anlarım.Bir hafta sonra ne olacak, başrol oyuncusu kadın acaba kanser mi, eve geri dönecek mi, hay Allah, kocasını yanlış anladı, şimdi terkedecek zavallı adamı türünden fikir yürütmeleri hiç anlayamamışımdır.Romanda heyecanlı bir yere geldiğiniz zaman, oturur devamını okursunuz, merakınızı giderirsiniz.Ya dizilerde?

Bir ara iş o hale geldi ki, başrol oyuncusu kadınla erkeğin gerçek isimlerini unuttu halkımız, gerçek yaşamdaki rollerini de.Aaa, çocuklarına o kadar düşkün bir kadın, gitti çocuğu yaşındaki biriyle yaşamaya başladı, üstelik asker ocağındaki eşini de boşadı, meğer çocuklarına düşkünlüğü de yalanmışa kadar vardı iş...

Sinemaya gidip, baştan sona bir film izlemenin güzelliğini hangi dizi verebilir? Heyecanınız, merakınız, korkunuz, üzüntünüz, kahkahanız, endişeniz ; hepsi toplam iki saatin içinde gerçekleşir bir filmi izlerken.Sinemanın kapısından çıktığınız an eksik bir şey kalmamıştır izlediğinizle ilgili.Dizi öyle mi ya? Başrol oyuncusu bir şey söylemek için ağzını açar, tamam dersiniz, dananın kuyruğu şimdi kopacak, ama nerdeeee? Görüntü aniden donar ve dizinin jenerik müziği yüksek tempoyla çalmaya başlar.Bir hafta bekleyeceksiniz çaresiz...

Bir sinema filmini ancak besleyecek olaylar bütünü, 50 bölüm halinde yayınlanır.Bol gözyaşı döktürebilecek sahneler ağır ağır işlenir, ki seyirci mendil elinde gelsin bir sonraki bölümü izlemeye.Masum çocuklar, kötü kaynanalar, vamp kadınlar da olmalı ki, dizinin tadı, pardon acısı daha ağdalı olsun.Tabii bir de başrol oyuncusu kadınla erkek birbirlerini hep yanlış anlamalı, diziye daha uzun soluklu olma imkanı sağlamalı böylece.

Şimdi diyeceksiniz ki ; madem izlemiyorsun, nereden biliyorsun bunların böyle olduğunu? Haklısınız ! Sizin hiç dizi izleyen dostlarınız yok mu, onlara hiç sevdikleri dizinin olduğu akşamlarda gittiniz mi? Gitmediyseniz deneyin bir kez.Hele bir de yorum yaparak izleyen birilerine gitmişseniz, diziyi değil de, diziyi izleyen yakınınızı izlemeye doyamazsınız.

Ha, bu arada, çayınızı, meyvenizi reklam arasında yiyip içeceksiniz.Tam da esas oğlan, uzun zamandır peşinde koştuğu kıza ilan-ı aşk ederken, bana açık bir çay verir misin demeyeceksiniz ev sahibine.Büyük bir ihtimalle başka bir dizi akşamı ziyarete gitme talebiniz reddedilebilir.Doğrusu biz bu işin kolayını bulduk.Hangi yakınımız, hangi diziyi izliyorsa, o akşam onlara gitmiyoruz.
 
Toplam blog
: 261
: 2212
Kayıt tarihi
: 23.07.07
 
 

1954 Antalya doğumlu ve Antalyalı'yım. Ülkemin ve özellikle bu şehrin sevdalısıyım. Sanatın pek çok ..