Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '17

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Dizi sektöründe yeni bir dergi : EPISODE

Dizi sektöründe yeni bir dergi : EPISODE
 

Günümüzde görsel basın öne çıksa da, yazılı basın bir kenara atılamaz. Yıllardır yazılan milyonlarca kitap ve dergiler kütüphaneleri doldurmaktadır.

Değişik konu ve sanat dallarında çıkan dergiler yayında... Dizi sektöründe bir ilk olarak Episode dergisi yayın hayatına başlamış, konusunda bir eksikliği gidermiştir.

Burada başta Genel Yayın Yönetmeni Özlem Özdemir nezdinde tüm ekibe emeklerinden dolayı çok teşekkürler. Böyle güzel Episode gibi bir dergiyi sektöre kazandıkları için övünebilirler.

Sektör dememe yadırgamayın, 70-8o'li yıllarda yabancı diziler ülkemizde revaçtaydı. Günümüzde ise Türk dizi sektörü ivme kazanmış, dünya ülkelerine yapımlarını pazarlar konuma gelmiştir. Kaliteli yapımlar 70'in üzeride dünya ülkesinde gösterilmekte ve çok da beğenilmektedir. Dizi sektörü (bacasız sanayi) ülkemize döviz kazandırmaktadır.

Tarafıma gönderilen Episode dergisini inceledim, ilgimi çeken yazıları da okudum. Yerli ve yabancı dizilerin tanıtımı, oyuncularla yapılan röportajları yayınlanmıştır. Genelini beğendim. Başarılı dizi oyuncumuz Şükrü Özyıldız ile yapılan röportajda, kendisini ve bilinmeyen yönlerini anlatmış, çok da güzel olmuş.

DSCN0659

İlgi ile okuyacağınız Muhteşem Süleyman (Halit Ergenç) ile Kral Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel) iki farklı karakterin benzer yönlerini okuyunca şaşıracaksınız. Sadece bir benzer yönlerini burada yazmadan geçemeyeceğim. "Hem Travis Fimmel'in hem Halit Ergenç'in mimik oyunculuğu, onları zirveye taşıyan özelliklerinden biri. Her iki karakterin de tehditkâr zamanlarındaki bıyık altından sarkastik gülüşleri, göz süzmeleri, öfkeleri zaman kontrolü kaybetmemek için girdikleri hal ve tavırlar da birbirlerine çok yakın."

DSCN0665

Bir sayfasında da, İyi Kalpli dizileri sıralamış. Sürükleyici hikayeleriyle hepimizi ekran başına çeken diziler, sivil toplum kuruluşlarıyla da iş birliği yapıyorlarmış. Eğitim, Çocuk hakları, çevre duyarlığı gibi konularda çok sayıda sosyal sorumluluk projesine destek veren ve farkındalık yaratan diziler sayılmış. İçerde (Kapak resminde), Hayat Şarkısı, Kara Sevda, NO:309 ve Poyraz Karayel.

Daha bir çok konu ve ilgi çekici yazıları okumanız için dergiyi satın-almanız, bu dergiyi okumanızı dizi sevenlere tavsiye ediyorum.

İki aylık olan dizi kültürü dergisi, Şubat - Mart sayılarını bir arada sunuyor.

Episode Dizi Kültürü Dergisine yayın hayatında başarılar ve uzun soluklu olmasını ve de en önemlisi okuyucularına verimli yazılarla aydınlatmasını dilerim.

 

Saygılar ve sevgiler.

Abdurrahman Balcılar

Twitter: abdurrahman balcılar@abbalcilar

Mail : ab.balcilar@hotmail.com

Blog: blog.milliyet.com.tr/cansever

Blog: balcilar-blog.com

 
Toplam blog
: 2032
: 2969
Kayıt tarihi
: 18.06.12
 
 

Emekliyim. Doğayı, Sabahın erken saatlerinde doğada yürümeyi, Hayvanları, bilhassa köpekleri çok se..