Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '08

 
Kategori
Turizm
 

Dizi turizmi

Dizi turizmi
 

Yaşasın.!. Bir çocuğumuz daha oldu..
Kış turizmi, Kuş (gözetleme) turizmi, Diş, Estetik, Sağlık turizmi, Alternatif sporlar, Engelliler, 2.Yaş, Alışveriş, Düğün, Eğlence turizmi derken bir yenisi daha eklendi... DiZi FiLMi TURiZMi..

Geçen hafta Lübnan-Beyrut’ta AWITTE Turizm fuarına katıldım. Eskiden Sarıyer’de bir ev kiralayan, Yalova’da termal, Bursa’da camii turu yapan Araplar bizden Dizi Turu istediler.. 3 Günlük İstanbul turu şöyle;

1. Gün;
Havaalanında karşılama, Otele yerleşme, daha sonra esas oğlanın esas kızı götürdüğü restaurantlardan birinde akşam yemeği. Geceleme otelimizde
2. Gün;
Kısa ve panoramik şehir turunun ardından dizide görülen açılardan İstanbul’un seyri, dizinin geçtiği ev, köşk, cafe ve mekanların ziyareti. Dizi devam ediyorsa veya esas oğlan başka bir dizi çekiyorsa set ziyareti-imza ve fotoğraf faslı
3. Gün;
Genelde esas kızın giydiği kıyafetler ve takıları satan mekanlara ve alışveriş merkezlerine ziyaret.
4. Gün;
Sabah kahvaltısının ardından havaalanına transfer. Ve turumuzun sonu.. TV de gösterilecek başka bir dizinin turunda görüşmek dileği ile..

22 arap ülkesinin 18’inde yayında olan <ı>nbc televizyonu 23 Türk dizisi satın almış. Hepsi sırada. Şu anda Ferdi Tayfur’un adını bilmediğim bir dizisi ile “Elveda derken” dizisi salya sümük izleniyor. Haftada 3 veya 4 gün arka arkaya veriliyor diziler. Hem de günde 2 kez tekrarlanarak. Çabuk tüketecekler ama çok iyi reklam alıyorlar. Ortalama 2.000 dolar vermişler her bir bölüme. Ama saniyede basıyorlar o kadar parayı. Kar marjına bakın!.

Konuştuk ziyaretçilerle. Fikrimiz oluştu. Ör. Bizim sit-com’lar pek tutmaz gözüküyor. Benzerleri burada gani. Arap halkı manzara arıyor. Boğaz manzarası ideal. Lüks, sırçalı köşkler, uşaklar, spor ve diğer lüks arabalar, bol ağaç, yeşillik. Esas oğlanın çok aşık olması lazım, arada bir gözyaşı, kötü kadın mutlaka olmalı, dualar, cami, kabir ziyaretleri gerekli ki kendilerini özdeşleştirsinler.
Konu mu? Ky Gtne Rhvn Gtsn.. Çok da önemli değil..

Not.1- Bir uyanık vatandaşımız Gümüş dizisinin Kanlıcada ki Abutpaşa Yalısı’nı 3 aylığına 21.000 YTL ye kiralamış ve ziyaretçilere kişi başı 50 USD den gösteriyor. İçinde ne mi var? Hiç... Turistlerimiz girip boş boş geziyor ve fotoğraf çekiyor önünde.

Not.2- Hani Kültür Bakanlığı’mız tiyatrolara rakamını bilmediğim bir yardım yapıyor ya, acaba yurtdışında gösterime giren bu diziler içinde bir teşvik verebilir mi?. Turizmimize ve imajımıza yüz milyonlarca dolar katkıda bulunan bu dizilerin yapımcılarını, oyuncularını ben sadece kutlayabiliyorum. Ha birde; Allah onlardan razı olsun.

Not.3- Türkiye standımız sadece afiş ve Türk bayrakları ile donatılıydı. Türkiye’nin standda sadece 1 adet Arapça broşürü vardı. O broşür de başı açık kadınlar olduğu için bazı Arap ülkelerine sokulamıyormuş... Yorum Yok!!!

 
Toplam blog
: 305
: 4038
Kayıt tarihi
: 23.01.07
 
 

Kayseri doğumlu, 1977'den beri Sektörde (Otel, Çarşı, Yurtdışı Acente, Profesyonel Turist Rehberi..