Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '07

 
Kategori
Mizah
 

Dizikolikizm

Dizikolikizm
 

- Ayşe hanım, doktor bey sizi bekliyor.

- Tamam hemşire hanım geliyoruz. Haydi anne doktoru bekletmeyelim.

- Bir dakika kızım, şu dizi bitsin de,

- Ne dizisi anne, burası bekleme salonu. Hem sen kaç kere izledin bu diziyi?

- Olsun, bak bu sahneyi hatırlamıyorum. Demek ki kaçırmışım.

- Evet, kaçırdığın belli oluyor.

- Haydi ama Ayşe hanım, daha sırada çok hasta var.

- Tamam anne, bak dizi reklamlara girdi. Girelim şimdi içeri.

.........

- Uzanın Ayşe hanım, rahatlayın biraz.

- Annenizin nesi var hanımefendi?

- Annem bir dizikoliktir doktor bey. Hiçbir diziyi kaçırmaz. Aynı saate rastlayan dizilerde bile 2 televizyonu yanyana koyar ve ikisini birden izlemeye çalışır. Üçüncü televizyonu almak istediği gün babam bizi bırakıp kaçtı. İzlediği diziler sadece geceleri kapsamıyor. Ertesi gün de tekrar edilen bölümleri izler. Televizyonun uzaktan kumandası elinden hiç düşmez. Türkiye'ye yayın yapan kanallarda dizi bulamazsa, Avrupa'ya yayın yapan kanallardan mutlaka izleyecek bir dizi bulur.

- Anne ne yapıyorsun? Sok o cep televizyonunu çantana. Doktor bey bir de cep televizyonu almış. Yolda bile dizi izledi gelirken.

- Anlıyorum, durum gerçekten vahim.

- Ayşe hanım, bir de sizi dinleyelim. Nedir bu dizi merakı?

- Doktor bey lütfen bana anlatın. Benim kafam çok karışık. Aliye, Sinan'ı bıraktıktan sonra, Sinan neden ismini Onur olarak değiştirdi? Batan inşaat şirketi ne çabuk toparlanıp, uluslararası bir şirket olmuş? Şehrazat'a neden daha önce evlenip ayrıldığını ve çocukları olduğunu söylemedi? Yönetici Sabri beyin karısı onun gerçek annesimiymiş? Peki ölen İkbal hanım kimdi? Yönetici Sabri bey Onur'un babasımıymış? Aliye'nin dayısının kaynanası Onur'un teyzesiymiş. Peki Onur, Betül hanımın teyzesi olduğunu yeni mi öğrendi? Evvelden hiç geçinemiyorlardı. Şimdi aralarından su sızmıyor. Lütfen anlatın doktor bey, gerçekleri anlatın lütfen.

- Ayşe hanım, beni dinleyin lütfen. O kişiler oyuncu. Gerçek isimleri...

- Doktor bey, Selami'nin kaynanası Deniz'in babasıyla ne zaman evlenmiş? Deniz'in annesi hani ölmüştü? Selami'nin kaynanası duldu bildiğim kadarıyla. Selami'nin kardeşi Zeynep'ten haberi var mı?

- Ayşe hanım bir dakika...

- Zaten Selami de işten ayrılıp polis olmuş. Ölen baron demek ki ölmemiş. O aslında polis şefiymiş. Savcının karısı da sevgilisiyle beraber o timde görev alıyorlar. Ay...... bana bir şeyler oluyor. Yılmaz, Cem'i dövdükten sonra neden silahını Cem'in yanında bıraktı? (Aslında en mantıklı bu cümleydi.) Cem, Müberra, Macide hanım neden kötü insanlar?

- Hemşire hanım hemen 2 cc diyazem getirin lütfen. Ayşe hanım, yatın lütfen, hemşire hanım size enjeksiyon yapacak.

Bütün dizikoliklere acil şifalar...

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..