Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '17

 
Kategori
TV Programları
 

Diziler: "Adı Efsane"

Diziler: "Adı Efsane"
 

dizihaberleri.com


Yıllar önce televizyonda izlenen “Beyaz Gölge” dizisinde başrolde Ken Howard, Ken Reeves isminde beyaz bir profesyonel basketbol oyuncusunu canlandırıyordu. Basketbolu bıraktıktan sonra bir lisede Basketbol Koç’luğu görevini kabul eder. Ve dizi Koç’la takım elemanlarının başlarından geçen serüvenleri anlatır.
 
Hatırlanacağı gibi “Beyaz Gölge” dizisinden uyarlanan “Koçum Benim”, 13 yıl önce TRT 1'de yayınlandığında reyting rekorları kırmasa da belli bir kesim tarafından çok sevilirdi. Ama 8 hafta sonra dizi nedense kaldırıldı. 
 
Diğer yandan “Beyaz Gölge”den uyarlanan “Adı Efsane”  7  haftadır  Kanal D’de yayında ve durmadan reytingleri zorluyor.   Ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun bu zamana kadarki alışılagelmişin dışında bir rolle ekrana geldiği dizide, talihsizlikler sonucu her şeyini yitirmiş bir babanın kızlarını yeniden kazanmak için verdiği mücadele anlatılıyor. 
 
Adı Efsane’nin başrol oyuncusu olan Erdal Beşikçioğlu esasında Devlet Tiyatrosunun başarılı bir oyuncusudur. Fakat onu son zamanlarda bir çok dizide başarılı rollerde gördük. En son başarılı bir Ankara Polisiyesi olan  “Behzat Ç” de baş rolde izlemiştik. Erdal Beşikçioğlu’nun oyunculuğuna doyamayanlar, ne yazık ki “Behzat Ç”nin çok çabuk sonlandırılmasından dolayı  çok üzüldüler.
 
Erdal Beşikçioğlu oyunculuğuna bir süre ara vermişti. Şimdi onu “Adı Efsane”nin başrolünde görmek sevenlerini çok sevindirmiştir.
 
Erdal Beşikçioğlu (Tarık Aksoy) , Gökçe Bahadır (Bahar Karagöz) ,  Rojda Demirer (Seçil Karahan), Almila Ada ( Melis Aksoy) , Cem Yiğit Üzümoğlu (Hakan Şahin) rollerinde oynuyorlar.
 
Dizide, Erdal Beşikçioğlu karısı ölmüş, iki kızının velayeti de eski eşinin ailesinde kalmış bir adamı, Rojda Demirer, Beşikçioğlu’nun baldızını ve Gökçe Bahadır 'da bahar öğretmen karakterini canlandırıyor.
 
“Adı Efsane” , “Beyaz Gölge”  bire bir uyarlaması mıdır?
 
Beşikçioğlu’na soracak olursanız, “İki dizi arasında bir basketbol topundan başka hiçbir benzerlik yok..” diyor. Bunu zaman içinde diziyi izleyecek olanlar takdir edeceklerdir.
 
Dizi şimdilik sanki basketbola yönelmiş, onun çevresinde dönen bir dizi gibi algılansada ilk 7 haftada daha çok Tarık Aksoy (E.Beşekçioğlu)’nun kendi hayat dramı üzerinde dönen bir dizi izlenimi verdi. 
 
Bazılarına göre, “Erdal Beşikçioğlu gibi basketbol topuna hiç dokunmamış bir kişiye nasıl Koç’luk yaptırılır?” eleştirisine karşı ; “Onlar E.Beşikçioğlu’nun gençliğini bilmezler, Beşikçioğlu çok iyi basketbol oynardı…” diye onu savunanlar çoğunluktadır.
 
Beşikçioğlu’nun her keresinde yerden topu tek eliyle alıp kaldırılması da, basketbola yakınlığıyla ilgilendirildi. 
Bana sorarsanız, Beşikçioğlu’na basketbol de, Koç’luk da çok iyi yakışıyor. İnşallah Beşikçioğlu (Tarık)ın kişisel sorunlarından kurtuluruz da dizide biraz basketbol seyrederiz..!
 
Dizide Koç’un karşısına çıkan öğrenci çetesinin Reisi gibi gözüken Cem Yiğit Üzümoğlu (Hakan Şahin)’de güçlü bir karakter oyuncuyu olarak ortaya çıkıyor. Cem’i bu dizide daha çok eskilerden James Dean gibi  “Asi Gençlik”in temsilcisi olarak ortaya koymak istemişler. Bu role de yakışıyor. Ve  dizinin diğer yarısı da Hakan’ın kendi dramıyla dop dolu geçiyor. Öyle sanıyorum Cem yiğit Üzümoğlu bu diziden sonra aranılan bir karakter olarak bir çok filmde, dizide oynayacaktır.
 
Diğer rollerde: Almila Ada (Melis), Leyla Kırşan (Zeynep), Hakan Ummak (Sadık), Baran Bölükbaşı (Fikret), Kıvanç Ertüm (Emre Bey), Güneş Hayat (Kevser), Reha Özcan (Hasan)
Bülent Düzgünoğlu (Seyfi).. yeni isimler yer almaktadır. 
 
Tarık’ı hem seven hem de ona işkence eden iki güzel kadın Gökçe Bahadır (Bahar Karagöz) , Rojda Demirer (Seçil Karahan) rollerini dolduruyorlar ve çok başarılılar.
 
Fakat dizide yine 7 yaşındaki bir küçük “artist” , Leyla Kırşan , Melis’in küçük kardeşi (Zeynep) rolüyle ortaya çıktığı sahnelerde şirinliğiyle ve başarısıyla diziyi çekip götürüyor.
 
“Adı Efsane” batar mı , çıkar mı?.... Öyle bir zamandayız ki “en başarılı olacak dizi” diye ortaya çıkan bir çok dizinin nasıl kaybolup gittiğini görünce, karakuşi hükümlerle “Bu Dizi Tutar” diyemiyoruz. Ama benim kişisel izlenimim, dizi Beşikçioğlunun sağlam oyunu ve Türkçe’ye yapılan sağlam uyarlamalar sonucunda genç seyirciye de yakın gelecektir ve sevilecektir. Ben, şahsen, ilk haftadan beri izliyorum.
 
“Adı Efsane,” Ocak 2017 tarihinde başlayan ve yapımcılığını Müge Turalı Pak ve Ayşe E. Durmaz'ın yönetmenliğini Devrim Yalçın'ın üstlendiği Kanal D dizisi. Halen başarıyla sürüyor. Cumartesi akşamları saat 20.00’de ekrana gelen diziyi umarım siz de severek izleyeceksiniz. 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..