Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '17

 
Kategori
TV Programları
 

Diziler Neden Erken Final Yapar?

Diziler Neden Erken Final Yapar?
 

Diziler finale giderken haber şöyle verilir ; “Sevilen dizi bilmem ne veda ediyor”  ! Madem bu dizi bu kadar seviliyordu neden reyting alamadı demek,  kimsenin aklına gelmiyor mu? Reyting alamadığı için final yapan diziler için bu dizinin platosuna ne kadar para harcandığı yüzlerce kişinin görev aldığı dizinin son bulmasıyla çalışanların ve yapımcıların mağdur olduğu konusunda ahkâm kesilir. Senaryoların mantıksızlığı hiç söylenmez. Dizi tıkanınca erkek oyuncunun önceki ilişkisinden bilmediği oğlu ya da kızı çıkagelir.

 Kast oluşturulurken Erkek oyuncu yakışıklı kaslı baklavalı uzun boylu olması yapımcıların değişmez kuralı iken kadın oyuncu konusunda ise nedendir kısa boylu olanlar tercih nedenidir.  Ay yapımın dizileri sağlam bir altyapıya sahipken “Samanyolu” dizisinde paylaşılamayan kadın olarak Vildan Atasever’in seçilmesi diziye final yaptırmıştı.

“Kuzey ve Güney”  dizisinde kardeşleri kendisine âşık eden kadının Öykü Karayel olması dizinin reytinglerini azaltmıştı.

 Eski Yeşilçam filmlerinin senaryolarının karıştırılarak ortaya çıkarılan “Seven Ne yapmaz” adlı dizide eski filmlerde Ediz Hun, Tarık Akan a biçilen rolü Yusuf Çim canlandırırken Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit’in canlandırdıkları rol için yapımcılar Seren Şirince’yi uygun görmeleri dizinin reyting şansının daha başlangıçta yok olmasına yol açıyordu. 

Her insanın bir siyasi görüşü olduğu gibi sanatçılarında bir siyasi görüşü vardır. Seyirci çoğu sanatçının siyasi görüşünü az çok bilir kendi görüşünde olmasa bile onun dizisinin ya da filmlerini izler. Ancak bu durum sanatçının sosyal medya hesaplarını kullanırken röportaj verirken dizisinin yalnız kendi görüşünde olanların değil tüm toplum tarafından seyredilmesi durumunda yayında kalacağını bilerek karşı  görüşte olanları incitecek paylaşımda bulunmaması gerekir diye düşünüyorum.

 “Hayat Sırları” dizisinin başlangıçta kaybetmesinin en büyük nedeni başrole uygun görülen Hazar Ergüçlü hakkında dizinin yayına başlamasına çok az bir süre kala sosyal medya hesabından terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla Çağlayan Adliyesinde ifade vermesi idi.  

Aile İşi dizisinin bitişine neden olan dizide rol alan Füsun Demirel’in verdiği röportaj değimliydi?  Bugün dizi yapımcıları Füsun Demirel’e rol veremezken Fox ta yayınlanacak bir TV filminde rol vererek halkın hafızasını kontrol etmeye çalışmaktalar.

Selin Şekerci attığı bir mesaj yüzünden yıllar sonra özür dilmek zorunda kaldı.

Kiralık Aşk dizisinde saf iyi niyetli kızı oynayan Elçin Sangu Kanal D ye transfer olmuş ve bu kanalla yüksek tutarlı bir anlaşma imzalamıştı. Ancak sonradan aktif bir sosyal medya kullanıcısı olan Sangu’ nun sosyal medya mesajlarının ortaya çıkması Mutluluk Zamanı filminin beklenen gişeyi yapmamasına Gülizar dizisindeki rolünün Farah Zeynep Abdullah’a gitmesine neden olmuştu.

Güzellik kraliçesi seçilen genç Itır Esen’in başını da bir mesaj yakmamışıydı?

Muğla’da Barda olay çıkarıp setin huzurun kaçırdığı için Güzel Köylü’ den  kovulan Su Kutlu’nun hemen hemen tüm dizileri erken final yaparken   BKM nin vazgeçilmezi olarak Aile Arasında filminde önemli bir rol üslenerek filmin en zayıf halkası olmuştur.

Dizi yapımcıları dizinizin erken final yapmasını istemiyorsanız kast oluştururken başrol oyuncularını birbirine uygun seçin ve oyuncularınızın sosyal medya hesaplarını ve röportajlarını başlangıcından itibaren araştırdıktan sonra rol verirseniz senaryonuzda yönetmeninizde iyiyse hezimete uğramazsınız…

   

 
Toplam blog
: 5
: 586
Kayıt tarihi
: 03.11.17
 
 

  Dokuz Eylül Üniversitesi Maliye Bölümünden mezun oldum. İzmir'de yaşamımı sürdürmeye ça..