Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '10

 
Kategori
TV Programları
 

Diziler uzadıkça saçmalık artıyor!

Diziler uzadıkça saçmalık artıyor!
 

Bizim televizyoncular, her dizinin bir istiap haddi olduğunu anlayamıyor. Yüksek reyting alan ne kadar yapım varsa, kabak tadı verene kadar devam ettiriliyor. Romanları televizyona uyarlamak çok olumlu bir davranış. Ancak izleyicinin ilgisini gören yapımcılar, senaryoyu uzatma yoluna gidince bezginlik başlıyor.

Örneğin, ‘Yaprak Dökümü’! Dizi o kadar ağır ilerliyor ki, izlemek için olağanüstü bir sabır gerek. Sahneler gereksiz konuşmalar, saçma tutarsızlıklarla dolu. Koskoca İstanbul’da herkes, her an birbiriyle karşılaşıyor. Leyla da, mafya da kolayca buluyor Ali Rıza Bey’in dükkânını. Ayrıca Leyla bu kadar saf mı ki, emlak pazarlayarak onca malın alınamayacağını düşünemiyor? Ya Şevket’le Mithat Kara’nın can ciğer olmasına ne demeli? Ahmet Bey’in hareketleri de aşırı yapmacık; hele Sedef’in arkadaşı Emre’yle olan sahnede!

‘Hanımın Çiftliği’ de aynı yolun yolcusu. Başlangıçta, kitapla oldukça paralel giden senaryo, iyice yoldan çıktı. Muzaffer Bey’in Ramazan’a toprak vermesini kıskanan köylülerin tepkisi oldukça mantıksız. Ramazan’a verilen toprak, ona annesinden miras zaten. Yani bahsedildiği gibi dağıtılma durumu yok. Ayrıca konunun aslında katil, çiftliğin eski çalışanı Habib. Buradaysa Hamza çıkıyor karşımıza. Hamza niye öldürsün Muzaffer Bey’i? Buna gerekçe olarak da bölüm sonundaki ‘gölge adam’ sokuluyor devreye. Güllü’nün hapis durumu bitip dizi iyice monotonlaşınca insanın canı izlemek istemiyor…

Aynı soğukluk ‘Ezel’de de var! Senaryo o kadar zorlanmaya başladı ki, konu yürümez oldu. Oradan, buradan devşirmeyle bu kadar gidiyor demek ki. Onun için bir dönem daha uzatmaya gerek yok!

‘Parmaklıklar Ardında’
, bu hafta da kendini aştı. Arka bahçede mahkûmla başgardiyanın muhabbetine ne demeli? Madem böyle bir ilişkiye, evlenmeye yasak yok o zaman Beray’ın suçu neydi? O niye evlenemedi Cengiz’le? Velhasıl, hangi konu olursa olsun, gereğinden fazla uzarsa ortada izlenmeye değer bir şey kalmıyor! Yapımcıların dikkatine…

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..