Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '15

 
Kategori
TV Programları
 

Dizilerde aşırı cinsellik içeren sahneler var!

Dizilerde aşırı cinsellik içeren sahneler var!
 

aşırı cinsellik içeren diziler topluma zarar veriyor !


Son dönemde dizilere genel olarak baktığımız zaman hepsinde şunu görüyoruz bilhassa gençlik dizilerinde sürekli bir cinsel çağrışım uyandıracak sahneler.Reyting için son dönemde çoğu diziler özellikle gençlik dizileri görselliğe önem vermeye başladı.Üstü çıplak dolaşan kaslı erkek oyuncular ve üstünde elbisenin olup olmadığını bile anlayamadığımız  bayan oyuncuların sahnelerine elbet dek gelmişsinizdir ki zaten dek gelmemek mümkün değil.Bence reyting için bu maymunlukları yapmaya gerek yok siz dizi çekiyorsunuz porno film değil mikro beden dilini bilen biri ve bu konuda eğitimlere katılan biri olarak şunu söyleyebilirim şuanda çoğu dizide özellikle gençlik dizilerinde oyuncuların jest ve mimiklerine dikkat edin özellikle gençlik dizilerindeki kız ve erkek oyunculara hepsinde şunu göreceksiniz aşırı bir cinsel çağrışım yaratan ve istek uyandıran demeyelim de hani insanın aklına getiren hareketler yapıyorlar diyelim.

Çoğu dizide bu aşırı cinsellik olayı son dönemde abartılmaya başlandı özellikle gençlik dizilerinde artık izleyiciyi de buna koşullandırmışlar izleyici sürekli bir sex sahnesi öpüşme sahnesi bekliyor.Eğer bunlar olmazsa gerçek Aşk anlamsız oluyormuş falan diyor bide izleyici kusura bakmayın Aşk gidip sex yapmak yada birbirini sürekli öpmek ellemek değildir.Aşk ı dizilerde öyle düşürdüler ki artık gençler aşkı bu sanıyor.

Sosyal medyadaki gözlemlerimi anlatayım birazda işte kısaca gözlemlerim;

Twitter,Facebook gibi sosyal medya sitelerinde bu dizileri izleyen izleyiciler ki çoğu genç hatta çocuk yani ortalama 14-18 arası olan kitle bu diziler hakkındaki görüşlerini falan yazıyor.Mesela  bir dizide ismini vermeyeceğim bir sahne var dizide karakterler yakınlaşıyor ve bu genç kitleden bazı isimler şuna benzer yorumlar yazıyor; öpüşsünler ne zaman öpüşecekler yakın plana alın x erkek oyuncu A bayan oyuncuyu bacağından kaldırıp duvara dayasın yok şimdi sevişsinler daha neler , neler birde bu sevişme sahnelerinin resimlerini sosyal medyada profil resmi yapanlar var.Yani birde bunu yapanlar kızlar ve yaşları 14-18 arası ortalama bu yaşlarda kızların böyle şeylere özenmesi sürekli bunları konuşması bence çok , çok yanlış yahu şunu anlayamıyorum siz bu dizileri Anne ,Babanızla izliyorsunuz dimi ? peki hiç utanmıyor musunuz ? Ailenizle oturuyorsunuz ve kızsınız bilmem ne dizisinde bir tane erkek oyuncu ki ben bu hareketleri yapanlara oyuncu müsveddesi diyorum,üstü başı çıplak kaslı maslı tv de dolaşıyor sonra bir değişik ağız hareketleri sonra bayan oyuncu böyle yarı çıplak görünüyor sürekli tv de ve zaten sevişme sahnesi olmadan bile bu hareketlerle bile aşırı bir cinsellik vurgusu yapılmış oluyor.Tabi sevişme sahnelerine hiç giremeyeceğim yani bunları ailenizle izlerken utanmıyor musunuz birde kızsınız herhalde benim kızım olsa yanımda böle bir şey izlese yada bunları izlediğini özendiğini görsem herhalde hoş bir durum olmazdı.

Dizilerde Aşk ı işliyorlar konu olarak ama cinsellik vurgusu hat safhada son dönemde dizilerde özellikle gençlik dizilerinde sevişme sahneleri çok gereksiz çekiliyor tamam dizidir konu gereği çekilmesi gerekir ama Aşk ı o kadar ayaklar altına alıyorlar ki sevişme sahnelerinde oyuncular duygusal bir sahnede direk başlıyor sevişmeye arkadaş erotik filmi bu ? Aşk ın duygusu nerde direk olaya giriyorsunuz. Aşk denilen şey in bir ciddiyeti vardır öyle Aşk ı öpüşme yada sex olarak dizilerde yorumlayınca emin olun o diziyi izleyen gençler buna özeniyor ki zaten o kadar empoze edilmiş ki bu izleyici bunları izlemek istiyor.Çok yazık genç kızların sosyal medyada sürekli bu dizilerde böyle sahneler görmek istediklerini belirtmeleri ve bu sahnelerden sonra işte aşk bu diye nitelendirmeleri tam bir ahlaksızlık ,terbiyesizlik.

Bu dizileri yazan çeken insanlar ya siz bu dizileri yazarken toplum yapısına uygun mu ? değil mi ? diye düşünmüyor musunuz ? Tabi sizin için reyting önemli öpüşme sahnesi olsun sevişme sahnesi olsun da gelsin reytingler. Bu ne kendini bilmezliktir siz bu tür aşırı cinsellik yüklü diziler yaparak bundan reyting çıkarmak yani bir kazanç elde etmek için utanmıyor musunuz bunları ekranda yayınlamaya ? Siz dizi yapıyorsunuz dizi dediğimiz şeyde iyi bir konu olur sonra iyi oyuncular olur ve en önemlisi izleyiciye bir şeyler verir öğretir.Siz ne yapıyorsunuz  buluyorsunuz bir tane güzel kız bir tane yakışıklı kaslı erkek en önemlisi bu şahıslar oyunculuk eğitimi almış mı tiyatroda ne kadar rol almış eğitimi ne düzeyde gerçekten oyunculuk bir sanat dalıdır ve bu sanatı eğitimli yetenekli kişiler icra etmelidir siz ne yapıyorsunuz buluyorsunuz tipi iyi insanları koyuyorsunuz diziye sonra bol ,bol cinsellik bol, bol görsellik sonra da bizde ekranda sürekli yarı çıplak dolaşan oyunculuk açısından yetersiz ve sürekli cinsel çağrışım içeren hareketler yapan şahısları görüyoruz. Dizinin ne düzgün bir konusu var ne iyi oyunculuk yapan oyuncuları var tabi sizin için önemli olan reyting ,para yapıyorsunuz popülerliğe dayalı bir dizi gelsin paralar diyorsunuz. Ama toplumun genel yapısını bozduğunuzu hesaba katmıyorsunuz yada oyunculuk sanatına oyuncu müsveddesi bile diyemeyeceğimiz şahısları dizilerinize alıp bu sanata hakaret ettiğinizin farkında olmuyorsunuz.

Bu dizileri insanlar ailesi ile birlikte izliyor ki zaten son dönemde bir genç kızın bir gençlik dizisi izlerken o cinsellik yüklü sahneleri ailesi ile izlerken çekinebileceğini düşünmüyorsunuz ki zaten kızlar da bu sahneleri bekler hale gelmiş utanma kalmamış ahlak kalmamış çoğu kızda bunları görüyoruz sosyal medyadan çevreden gözlemliyoruz topluma ve gençliğe bu kadar çok kötü yan etki bırakıyor işte böyle reyting için maymunluk yapan diziler ve bu dizilerin yapımcısı oyuncusu artık her kimlerse siz ne kendini bilmez insanlarsınız ?

Daha çok konuşuruz bu tip cinsellik yüklü dizlerin gençleri nasıl bozduğunu nasıl gençlerin bu dizide olanlara özendiğini ve genel ahlak düzenimizi nasıl bozduğunu gençlerin dizilerdeki oyunları canlandırdığı karakter sanıp nasıl kendi içinde yücelttiğini adeta taptığını vb. konuları uzatıp konuşabiliriz. Ama şimdilik bu kadar yeter bence umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir…

Buradan bu tür cinsellik yüklü dizi yapanlara sesleniyorum bilhassa gençlik dizilerine tamam dizidir bazı şeyler olur ama reyting için maymunluk yapmayın arkadaşım siz oyuncularda bu sahneleri çekerken hiç mi düşünmüyorsunuz sıkılmıyorsunuz içinizden ulan dizidir diye girdik resmen erotik film sahneleri çekiyoruz demiyorsunuz ? Kısaca toplumun genel yapısını bozmayın gençleri bozmayın arkadaşım haddinizi bilin…

Çetin Kaya

Twitter/FankafaCetinn

cetinbahbah@outlook.com

 
Toplam blog
: 449
: 1506
Kayıt tarihi
: 31.01.14
 
 

Şuanda Turizm İşletme Fakültesinde okuyorum.Endüstri Teknik Ve Meslek lisesi mezunuyum. Ufak mana..