Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '12

 
Kategori
Mizah
 

Dizilerdeki gerçek dışı olaylara dair saptamalar

Dizilerdeki gerçek dışı olaylara dair saptamalar
 

Sizin de beğeniyle izlediğiniz diziler var değil mi? Her bölümünü gözünü kırpmadan izleyip, bir sonraki bölümü sabırsızlıkla bekleyenlerden misiniz siz de? Hatta biraz da abartıp, eve misafir geldiğinde sohbet etmek yerine, hep birlikte o günün popüler dizisine mi takılıp kalıyorsunuz?

Peki, dizilerin hemen hepsinde rastladığımız, ama gerçek hayatta pek de gerçekleşmeyen birtakım yapay hadiseler gözlemlediniz mi hiç? İşte benim saptadıklarımdan birkaçı:

Dizilerde arabalar hep temizdir. Hangimiz gerçek hayatta her gün arabamızı yıkatırız ki? Oysa dizilerde o arabalar hep gıcır gıcır, hep ışıl ışıldır.

 

Dizilerde kapı çaldığında, ev ahalisi açmadan önce mutlaka kapıya doğru dönerler. Günlük hayatımızda kapı çalarsa gidip açarız; o tarafa hiç dönmeyiz genellikle!

 

Dizilerde çocuklar hep usludur, hep uyku saatinde uyurlar mesela. Ya da bazı bölümlerde çocuklar meydanda yoktur; nerede oldukları şöyle dursun, adlarına bile değinilmez. Oysa gerçek hayatta çocuklar hep evdedir, ve de hep uyumamak için direnirler.

 

Dizilerde (hatta filmlerde bile) saatli bomba varsa hep son saniyede durdurulur. Ben hiç patlamaya 28 dk 32 sn kala durdurulan bir bombaya rastlamadım. Ancak farkında mısınız, her seferinde o bombanın son saniyede duracağını bile bile kanımız donar, heyecandan kaskatı oluruz :)

 

Dizilerde her oyuncu bir karşı cinsle eşleşmiştir (figüranlar hariç). Eğer yalnızsa da, bu senaryoya bilinçli olarak yerleştirilmiş bir durum olup, sonunda yine birilerine kavuşacaktır. Oysa gerçek hayatta yalnız insan çoooktur!

 

Bazı dizilerde kahkaha efekti sıklıkla duyulur. Oysa gerçek hayatta komik bir şey olduğunda nereden geldiği belli olmayan kahkahalar duymayız.

 

Dizilerde genellikle bayan oyuncular makyajlı olarak uyanır. Gerçek dünyada ise biz bayanlar makyajımızı çıkarıp yatarız, uyandığımızda saç baş doğal olarak dağınıktır ve makyajımız da yoktur.

 

Bayan oyuncular uyanınca üstüne mutlaka bir sabahlık geçirir, yangın çıksa veya deprem olsa bile o sabahlığı mutlaka giyer. Oysa gerçek hayatta yangın / deprem durumunda sabahlığı düşünecek vaktimiz olmaz.

 

Dizilerde hep iyiler kazanır. Zaman zaman kötülerin kazandığı ufak tefek durumlar olsa da, bu kazanç ileride o kötülerin burnundan mutlaka getirilir; ve son gülen hep iyi olan taraftır. Gerçek yaşamda ise buna pek rastlamayız ne yazık ki :(

 

Dizilere yönelik saptamalarım bu kadar. Gözümden kaçan diğer yapay olaylar gözlemlediyseniz ekleyin mutlaka.

Ve unutmayın ki; hepimiz keni dünyamızın baş rol oyuncularıyız...

 

<özlem ulugöl="">

 
Toplam blog
: 152
: 1957
Kayıt tarihi
: 19.08.06
 
 

Ortada bir problem görüyorsak bu bizim de problemimizdir. Ve eğer 'birisi'nin bu konuda bir şeyle..