Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '12

 
Kategori
TV Programları
 

Dizilere neler oluyor?

Dizilere neler oluyor?
 

Son zamanlarda hemen herkesin aklından geçen ya da her fırsatta dile getirdiği soru oldu "dizilere neler oluyor"

Gün geçmiyor ki  bir dizinin ya yayın saati değişiyor ya da tam konu oturmadan yayından kaldırılma kararı alınıyor.

Sezon başında beri yayına giren dizi sayısını duyduğumda küçük bir şaşkınlık yaşadım. Yaz sezonu kış sezonu, yazlık dizi, kışlık dizi, 2. sezon, 3. sezon  derken tam 120 dizi yayına girmiş yazdan beri televizyon hayatımıza

Şu anki kanallarda gösterilen ve kıyasıya takip ettiğim dizilere bakıldığımda iki elimin parmaklarının sayısını geçmeyecek kadar az dizi olduğunu gördüm. Peki bu dizilere ne oldu? Kimi reyting alamadığı için yayından kaldırılırken kimi de kanaldan parasını almadığı için yapımcılar tarafından yayınına son verildi.

Bir çoğu da sezona hızla merhaba deyip bir o hızla ekrana veda ettiler. Bu dizilerden aklımda kalanlar;

Annem Uyurken, iffet, Esir şehrin gözyaşları, ibret-i ailem, Sudan Bıkmış Balıklar, Düşman Kardeşler, Eve Düşen Yıldırım, Kötü Yol vs vs

Son olarak Veda dizisi erken final yaparken, Suskunlar dizisininde biteceği söylentileri medya duvarlarında yankılanmaya başladı bile.

Peki bu kadar kaliteli yapım bir çırpıda neden gözden çıkarılır. Neden bir hızla o kadar dizi izleyici beğenisine sunulurken neden bu kadar hızlı bir kararla yayından kaldırılır.

Bir şeyleri bu kadar hızlı mı tükettmek gerekir? Biri olmassa diğeri mantığıyla mı işliyor artık sistem?

Kaldı ki bir çok yapım sunulurken biz izleyiciye en sağlam kemikleşmik yapımlar yayında kalsalar ne ala. Biten dizi haberleri ne kadar sık ise yeni başlıyacak dizi haberleride bir  o kadar çok?

Kimbilir bu dizilerin ömürleri kaç bölüm olacak,  hangi sabah uyandığımızda sevdiğimiz beğendiğimiz izlmek istediğimiz dizinin final yapacağı haberini alacağız..

Bu hızlı tükediş nereye kadar gidecek hep birlikte izleyip göreceğiz...

 
Toplam blog
: 7
: 1001
Kayıt tarihi
: 10.08.12
 
 

İşletme Fakültesi / Muhasebe Finasman   Social Media Blogging Web Desing Blogger ..