Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '11

 
Kategori
TV Programları
 

Dizileri parlatan karakterler…

Dizileri parlatan karakterler…
 

Gerek sinema filmlerinde, gerekse televizyon dizilerinde başroldekiler doğal olarak her zaman için ön plandadır. Ancak bazen yan karakterleri canlandıran oyuncuların içinden öyleleri çıkar ki, rolünü işleyiş tarzındaki başarısıyla, kendisi için yazılanın ötesinde bir konuma yükseliverir! ‘Geniş Aile’den Yeşim Ceren Bozoğlu’yla ‘Muhteşem Yüzyıl’dan Selim Bayraktar, hâlihazırda izlenen yapımların içinden, bu başarıya en iyi örnek teşkil edenlerden…  

İki yıla yakın bir süredir Domuşuk Sevo olarak ‘Geniş Aile’ye can katan Yeşim Ceren Bozoğlu, daha önce de belirttiğim gibi, dizinin göz dolduran kadın oyuncusuydu! Özellikle, Zuhal Topal’ın gitmesiyle ağırlığını hissettiren Bozoğlu, eli coplu Sevo’yu, zaman zaman Ulvi’nin karşısına çıkan kimliğinden kurtarıp, dizide gülme dozunu artıran bir pozisyona soktu. Sert duruşunun yanı sıra duygusallığını da yansıtmayı bilen Sevo, her geçen gün biraz daha parladı. Yazık ki, diziyi çekici kılan bu başarı, fiziki görünüşündeki olumlu değişimiyle de dikkat çeken Bozoğlu için yeterince tatminkâr değildi! Nitekim o da, ‘Geniş Aile’den ayrıldığını açıkladı. Domuşukluktan kurtulan oyuncu, şimdi ‘Canım Babam’da sevenlerini güldürmeye hazırlanmakta… Yıllar önce yeteneğinin farkına varan Mehmet Aslantuğ’la, başrolü paylaşacak olan Bozoğlu’nun yaratıcılığıyla yeni dizisinde de parlayacağı kesin!  

Kısa süreli sahnelerle görünüp sonrasında, performansıyla takdir topladığı için, üzerinde daha çok durulan bir diğer oyuncuysa Selim Bayraktar… ‘Köprü’deki Erdal rolüyle kendini ispat yolunda ilk adımı atan Bayraktar, ‘Bir Bulut Olsam’daki Mahmut Paşa karakteriyle yeteneğini iyice göstermişti. ‘Muhteşem Yüzyıl’ın Sümbül Ağası, kendisi için tasvir edileni izleyiciye öylesine güzel yansıttı ki, dizinin üçüncü erkek karakteri halini alıverdi! Bakışları ve konuşmasıyla rolünün gereklerini layıkıyla yerine getiren Bayraktar, hani neredeyse Süleyman’ı gölgede bırakmakta… Kim bilir, belki kısa süre sonra onu da Bozoğlu gibi başrolde görebiliriz!  

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..