Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '17

 
Kategori
TV Programları
 

Dizilerimiz neden 45 dakika değil?

Dizilerimiz neden 45 dakika değil?
 

Bu soruyu sorduğunuz konusunda emin değilim ama genelde dizi oyuncuları son zamanlarda daha doğrusu son yıllarda bu konuda çok fazla ses çıkarmaya başladılar ama dizi saatlerine baktığımız da 10 diziden 9'u hala 45 dakikanın çok çok üzerinde.
 
Yurt dışındaki dizilere bakınca bizim dizilerle süre kıyaslaması yaptığımız da en az bizim dizilerden 2 dizi çıkıyor. Peki neden bu süreler kısalmıyor ?
 
Neden kısalsın ki ? Tv kanalları nasıl reklam geliri elde edecek ? O diziye verdikleri parayı nasıl çıkaracaklar ? 45 dakikalık bir dizi reklam aralarıyla abartmıyorum en az 90 dakika olacak ki anca kabullensinler. Her 9 dakikadan sonra 10 dakika reklam olsa 50 dakika reklam eder. 45 dakikada dizi. Al sana 95 dakika.
 
Bizim 45 dakikalık dizilerimiz anca bu şekilde olur. Reklam odaklı takıldığı için tv kanallarımız asla da olacağını sanmıyorum. Velev ki 50 dakika değil de 30 dakika reklam oldu ya da çok fazla reklam olmadı farz et? Akşam 8'de dizi başladı. hadi 1 saat sürdü. Saat 9. Ne izleyeceğiz ? Başka bir kanala geçip başka dizi mi ? Ya da kanallar art arda bir gece de 3 dizi mi yayınlayacak ?
 
Peki kanallar bunu kabul eder mi ? Bir gecede 3 dizi demek hafta da 21 dizi demek. Hangi kanal bu maliyeti kaldırabilecek reklamsız.. Gündüz dizilerini saymıyorum bile.
 
Demem o ki bizim bu para odaklı kanallarımız oldukça işler hiç bir zaman yolunda olmayacak. Amerika'da ki diziler 45 dakika onlar nasıl götürüyor derseniz eğer ; Adamların tv kanalları ile sen kalkar bizimkileri kıyaslarsan tabi saçma gelir..
 
Bakalım belki 45 dakika olabilir bir gün.. Kim bilir.
 
Toplam blog
: 23
: 332
Kayıt tarihi
: 19.05.16
 
 

Hayata ve gündeme dair ne varsa bu blogda..  ..