Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '06

 
Kategori
Teknoloji
 

Dizüstü PC' niz sese doysun, verin coşkuyu..!

Dizüstü PC' niz sese doysun, verin coşkuyu..!
 

Bilgisayar dünyasında artık gidiş Dizüstü PC' lere doğru. Yakın zamanda çok büyük sistem gereksinimleri olan uygulamalar ve çok kaba tabirle baba oyunlar dışında masüstü bilgisayarları kimse pek seçenek olarak görmeyecek. Peki merkezi işlem biriminde (CPU) masaüstüne eşdeğer bir performans yakalayan dizüstü PC' ler diğer bileşenlerde ne durumda?

Bu bileşenlerden biri de ses sinyallerini üreten ciplerdir. Masaüstü sistemlerde son dönemde tümleşik çözümlerde birçok kullanıcıyı tatmin etmekle beraber, daha yüksek beklentileri olan kullanıcılar için de masaüstü bilgisayarın genişleme yuvalarına takılabilecek pek çok ses kartı seçeneği de mevcuttur.

Ancak sözkonusu genişleme imkanları olunca dizüstüler masaüstü bilgisayarlar kadar iddialı olamıyorlar. Ancak bu durumda da yine de çaresiz değilsiniz. Eğer dizüstü bilgisayarınızın oyun oynarken ve DVD film izlerken ortaya koyduğu ses performansından mutlu değilsiniz üzülmeyin. Creative bu konudaki beklentileri ve talebi görmüş olacak mı bu açığı kapatmak için dizüstü bilgisayarın PCMCIA yuvasına takılabilen gelişmiş bir ses kartı tasarımını ortaya koymuş.

Sound Blaster® Audigy® 2 ZS adıyla piyasada satılmakta olan ürün 7.1 çevresel ses desteğinden, Dolby® Digital EX, DTS-ES™ desteğine, ve oyunlar için DirectSound3D' ye kadar pek çok gelişmiş özelliklere sahip. Bu ürüne 120-140$ civarında bir maliyetle sahip olabilirsiniz. Ürünün sinyal gürültü oranı -ki bu sesin berraklığının ve gürültüden arınmış olmasının en büyük göstegesidir- 104dB seviyesinde, yani oldukça iyi bir değer.

Yüksek maliyetine rağmen beklentilerinizi kesinlikle boşa çıkarmayacak bir ürün, bu ürüne gerçekten ihtiyacınız olup olmadığı da doğal olarak size kalmış.

Hoşcakalın...

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..