Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '10

 
Kategori
Spor
 

Dmrörn'in Kısa Mesajı!

Dmrörn'in Kısa Mesajı!
 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun dün aldığı kararlar doğrultusunda Sayın Yıldırım Demirören 15 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.

TFF’nin internet sitesinde yazan açıklamaya göre cezanın nedeni Sayın Demirören’in 10.04.2010 tarihinde oynanan Beşiktaş – Trabzonspor müsabakasından sonra TFF Başkanı’na yönelik sportmenliğe aykırı eylemde bulunması. İşin ayrıntısı ise Beşiktaş Başkanı’nın TFF Başkanı’na yazdığı bir kısa mesajda saklı.

Mesajın içeriği ile ilgili yazılı basında iki ayrı metin var. Bunlardan biri şu şekilde: “Başkan herhalde sizin ekibe küfür etmek lazım ki hakemler hentbolla, futbolu karıştırmasınlar. bn Kızıl olduğu müddetçe sizin karşınızdayım” Diğeri ise: “Kazanmak için bizim de sizin ve hakemler aleyhinde konuşmamız mı lâzım. O Levent (.bn.)si senin yanında olduğu sürece bizden sana destek yok. Bundan sonra sizinle uğraşacağız” şeklinde.SayınYıldırım Demirören’in bu hafta içindeki açıklamaları ise mesajdaki kısaltmanın düşünüldüğü gibi kötü bir söz değil “ben” olduğu yönünde oldu.

Kısa Mesaj Nedir Yahu?

Her şeyden önce şunu söylemek lazım: eğer Sayın Demirören o malum sözcüğün bir küfür içermediğini söylüyorsa bunu dikkate almak gerekir, hele de kendisi yanlış anlaşılma için özür dilemişse. Ancak işin garip tarafı koskoca Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı’nın TFF Başkanı’na kelamını bir kısa mesajla bildiriyor olması. Kısa mesajları ortaokul öğrencilerinden başka artık kullanan var mı Allah aşkına? Üstüne üstlük işi yazıya dökmek olayın ağızdan kaçan bir anlık bir ifade veya dil sürçmesi olmadığını da gösteriyor.

Bırakın Beşiktaş’ı, amatör kümede mücadele eden bir takımın başkanı dahi böyle basit bir iletişim yolunu kullanmaz veya en azından kullanmamalıdır. Söylenecek bir söz, gösterilecek bir tepki varsa onca iletişim aracı ne güne duruyor?

Profesyonellik Şart

Sayın Demirören’in mesajı eminim ki kendisinin Sayın Özgener ile arkadaşlığından kaynaklanıyor fakat bu durum ortaya çıkan trajikomik durumun bahanesi asla olamaz. Zira iş yaşamında ciddiyet eksikliği başarı için en büyük tehditlerden biridir. Umarım bu olay başkanından malzemecisine kadar tüm takımlarımızın işini daha ciddi, daha profesyonelce ve aklıselimle yapmalarına vesile olur.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..