Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '19

 
Kategori
Güncel
 

Doğa Katliam Haberleri

Hemen her gün doğa ile ilgili bir katliam haberleri görmemek mümkün değil, termik santral yapılacak kes, maden sahası açılacak kes, turizme açılacak alanlar ay pardon orman yandı, aralık ayında Trabzon’da orman yandı, yanan yerler villa doldu, bu ve bunun gibi haberler gerçekten insanın içini acıtıyor.

Ama biraz düşününce hak vermemek mümkün değil, mafyanın hemen her yerde cirit attığı alenen bilinen bir ülkede ne bekliyoruz ki? Birçok yerde otopark mafyası, turizm mafyası sıradan insana denizin resmini göstermezken, uyuşturucu mafyası çocuklarımızı zehirlerken, yine organize olmuş kılıklı kılıksızlar ormanları kesiyormuş, Türkiye’yi çöle çevirecekmiş, soysuzlar çetesi. Bağlılık hissetmiyorlar ki belli ki bir vatana, şehre, ülkeye. Varsa yoksa yalan talan, bolca siyaset, insanlar emirlerine amade. Korkak, aciz insanlar…

Bu işin sonu nereye varır bilemem ama bir insan ormanı evinde sever, babası ile hikâyesinde ağaçlar vardır, armut, elma ve kiraz ağacı toprak vardır anılarında. Yani aileden gelen genler, tavsiyeler ve alınan eğitim kuşkusuz önemli bir aşama olsa gerek. Sorgusuz sualsiz ağaçları kesip yok etmenin bu topluma büyük bir faturası olacaktır elbet. O zaman dersiniz ki ben kesmedim! O kesti. Ama çok geç. Belalar musibetler yağmurlar gibidir, herkese yağar, kiminin damına, genelin çatısına.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..