Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '14

 
Kategori
İnançlar
 

Doğa ve dünyada İnsanlar

Hiç düşündünüz mü, biz insanlar ne zamandan beri dünyada varız, dünya ne zamandan beri var, dünyanın varolmasından bu yana hangi canlılar dünyada yaşadı, kaçının soyu tükendi? Daha da önemlisi biz İnsanların dünyada ki varolma süreleri ne kadar? Ne zaman yaşamaya başladık ve nereye gidiyoruz?

İnanın bu soruların cevapları aslında çevremizde, biraz sakin kafa düşünebilsek, hatta kimi atasözleri ve deyimlerin manasını irdelemeye kalksak tüm cevapları kendimiz bulacağız. Yani birtakım doğruları görebilmek, öğrenebilmek için Yaşam Okullarına, Yaşam Koçlarına vb. destek almaya gerek yok aslında tabii ki tercih sizin.

Ben kimileri Kozmik Enerji vb. lere de inanmıyorum, çünkü herşey aslında burnumuzun dibinde gerçekleşmekte. Araştırdığınızda İlk insanların ne zaman yaşamaya başladıklarını, Dini açıdan Adem ile Havvaya, Bilim açısından da Homininlere kadar gittiğini görürsünüz? Hatta Dini açıdan ele aldığınızda da İnsanlar nasıl türedi diye kendi kendinize sorsanız Ensest ilişki gerçekliğiyle kalakalırsınız biranda.

Gerçekten, bizler nasıl varolduk ve bazı organlarımız gerekmediği halde niye var? Mesela Kadınlar da Memeyi anlarım da biz Erkekler de niye var? Ya da Kuyruk Sokumu Kemiği, ve Apandisit.

Biliyorum, kimileriniz Körelmiş Organlardan bahsedecek bana. Size bir şey söyleyim. '' Topraktan geldik, toprağa gidiyoruz '' lütfen bu atasözünü bir düşünün. Toprağa hangi bitkiyi, sebzeyi, fidanı koyarsanız koyun sonucunda toprağın ona cömert davrandığını, yaşattığını göreceksiniz ( tabii ki gereken sulama yapılır ya da yağmur yağarsa )

İşte İnsanın da doğanın, dünyanın dengesinde neresinde yer aldığını düşündüğünü de bambaşka düşüncelere kapılacaktır İnsan.

Başka yazılarımda daha detaylı yazmaya çalışacağım. Şimdilik Hoşçakalın...

  

 
Toplam blog
: 2
: 75
Kayıt tarihi
: 25.11.13
 
 

hayata, hayattan ..