Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '20

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Doğa ve İnsan

Ülkeye kapitalizm sistemi gireliberi yaklaşık kırk yıldır toplumun çoğunluğu güçlü olmanın yolunun fazla kazanmakta olduğunu düşünerek bencilliği ön plana çıkarmış ve bir çok insani değerlerimizi yitirmişiz maalesef. Bunun nedenini ülkenin eğitim düzeyinin yetersizliğine bağlıyorum.

İnsani değerlerimizin yitimiyle kalınsa iyi, doğa ile ilişkimizi de kestik daha fazla kazanmak uğruna ne yazık ki..

Unuttuk, uzak durduk doğadan. Oysa doğa demek insan, insan demek doğa demektir. Doğayı iyi anlayamayan, insanları anlamalarını bekleyemeyiz.

Doğa adalet demektir merhamet demektirr iyilik demektir. Aynı zamanda tarih demektir kültür demektir. Kısaca ´biz´ demektir doğa.

Günümüzde bazı insanlar toplumdaki karmaşık durumları bahane ederek toplum gerçeklerinden kaçarak dağlara ovalara kısa süreliğine sığınmaya çalıştıklarını görüyor okuyoruz. Doğa ´lay lay lom´ yapma yeri değildir.

Doğa, bencillik yüzünden yapılan dolandırıcılık sonrası çözümsüzlüğün getirmiş olduğu gerginliğin giderilmesi için başvurulacak yer değildir.

Bencillik dedik de, neden bencil oluyorlar bazı kişiler acaba..Üretmeyen genelde başarısız insanlarda görülebilen bir hastalıktır. Sorumluluk almayı istemezler sorumluluk almaktan korkarlar bencil insanlar. 

Bencil insan her insanı ve her durumu sadece kendi çıkarı için değerlendirmeye çalışır ve de yaşamını buna göre sürdürmeye çalışır, tabi yaşamak denirse. Bu tür kişiler kendisinden başkasını düşünmez düşünemez çünkü düşünmek diye özelliğe sahip kişilikte değildir.

Başarısız insanlar göstermelik yapay saldırganlık durumuna girerek üstün olmaya çalışırlar ve kazanmak için her türlü entrikayı çeviriyor çünkü iki eliyle bir simitini doğrultmaktan aciz.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..