Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '13

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Doğacak bebeğinize isim seçmek zor mu?

Doğacak bebeğinize isim seçmek zor mu?
 

bebek ismi


Kız isimleri, erkek isimleri

Bebeğinin olacağını öğrenen anne adayının ilk olarak merak ettiği bebeğinin cinsiyeti ise ikincisi ismini ne koyacağıdır. Bu ikincisi de her zaman ilkine bağlıdır.

Cinsiyet belli olur olmaz anne ve baba adayının yanında ailenin diğer fertleri de bebek için isim düşünmeye başlarlar çoğu zaman.

Binlerce annenin bebek ismi seçme sürecindeki tecrübelerinden yola çıkan anneysen.com , ailelerin kız bebek isimleri için nelere erkek bebek isimleri için nelere dikkat ettiğini araştırdı. 

Kız isimlerinde:

Anlamı alımlı, güzel, biricik, ince, narin, duru, temiz, saf, arınmış, sevgili, albenili, değerli, parlak, prenses, hanımefendi, sakin, yumuşak, içten, gönülden, toplayan, derleyen olan isimler öne çıkıyor.

Ayrıca bereketi, zerafeti temsil eden isimler çokça kullanılıyor. 

Bunun yanında çiçek isimleri, ayın halleri, sakin rüzgarlar, suyun durağan hali gibi kaynağını doğadan alan isimlere de sıklıkla rastlanıyor. 

Erkek isimlerinde:

Anlamı büyük, güçlü-kuvvetli, aydınlık, soylu, yiğit, sert, cesur, savaşçı, atılgan, güvenilir, bilge, korkusuz, yürekli, yurtsever, sağlam, zengin kimse olan isimler öne çıkıyor.

Ayırca coşkuyu, hareketi, hükümdarlığı, yükselmeyi temsil eden isimler çokça kullanılıyor.

Bunun yanında kaynağını doğadan alan isimler de daha çok yırtıcı hayvan isimleri, güçlü rüzgarlar, ateş ve gökle ilgili isimler oluyor.

Op. Dr. Ayşe Duman

 
Toplam blog
: 15
: 3054
Kayıt tarihi
: 21.01.13
 
 

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı / Hipnoterapist / Cinsel Terapist   ..