Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Doğada, huzur buluyorum...

                                                                          Doğada, huzur buluyorum...
Benimde her fırsatını yakaladığımda yaptığım üzere şehir ve iş yaşantısının bunaltıcı atmosferinden özellikle de yaz döneminde biraz olsun uzaklaşarak, insanın kafasını dinleyeceği, bol bol stres atacağı ve hatta sevdikleriyle beraber baş başa bir günde belki bir hafta sonunda göllerin, derelerin olduğu yeşillik, ağaçlık, ormanlık serin alanların tadını çıkaracağı huzurlu ve sakin yerlerde zaman geçirme isteği, günümüzde hiç şüphe yok ki, hem makbul hem tabi bir ihtiyaç halini almış durumda.
 
Modern dünya yerinde dursun biraz. Doğada yerinde duruyor zaten. Onun için 3-5 saat olsun bende bugün doğanın içinde yaşama kararını aldım. Ve bu bir-kaç saatlik doğal yaşam sürecinde gördüm ki, normalde olduğundan çok daha fazla sakinim, güler yüzlüyüm, mutluyum. 
 
Benim bugün gittiğim doğayı gazetecilik mesleğimin bir gereği olarak ta, bol bol fotoğrafladım dostlar. Tabiat, çevrede olan canlı-cansız her şeyi sıcak yapan ve insanın kemiklerini ısıtan güneşin etkisiyle sıcacık, tertemiz bir hava, birazda kuzeyden esen kuvvetli rüzgarlar nedeniyle serindi. 
 
Tabiatta gözüme çarpanlar ise, upuzun boylu boyunca uzanan yer yer kireç beyazı ama çoğunlukla yeşil renginden sarıya boyanmış çayırlardı. Koyu yeşil ağaç kümeleri, geniş bir orman, çeşit çeşit kuşlar ve arka bölümde uzanan sıra sıra dağlar. Sonra orta boyda yer yer 2 -3 metre derinlikte bir göl. Etrafta balıkçıl göl kuşları. Gölün içerisinde irili ufaklı yüzeyde oynaşan göl balıkları, sudan dışarıya güneş banyosu yapmaya çıkan ardından tekrar bulunduğu yerden suya atlayan dişi ve erkek sevimli kurbağalar. Gölün hemen girişinde yosunlu bir bataklık ve içinde sinekler, böcekler ve bildiğimizden iri ve geniş kanatlı arılar. Gölün kayalık bölümünde yaşayan bitkiler, kuşlar küçük sürüngen hayvanlar. Ve bir de gölün çevresinde yakında bulunan çiftlikten buraya iç güdülerinin emrettiği gezme isteğini tatmin etmeye dolaşmaya gelmiş bakımlı değişik cins köpekler.
 
Doğa ve doğal olan her şeyi çok seviyorum...
Ben, dağlardan ormanlara, göllerden nehirlere, bitkilerden insanlara kadar doğanın güzel bir parçası olan her şeyi çok seviyorum.
 
Doğanın insana ilginç gelen ve şaşırtan tarafları...
Bugün enerjim çok yüksek ve doğanın etrafıma baktığımda hemen dikkatimi çeken ilginç özellikleri arasında genellikle yeşil rengi geliyor. Yani yeşil renk ve bütün tonları doğa ile adeta uyumlu çok güzel bir birliktelik kuruyor. Yeşil renginin yanında hava sıcaklıkları ve değişimlerini, bitki örtüsü ile hayvan çeşitliliği ve biz insanların şehir hayatından ayrı olarak, temiz oksijen ihtiyacını karşıladığını da, keyifle söylemeliyim.
 
Doğa ve huzurlu yaşam...
Gerçekten de kentlerin dışında yer alan bölgeler, doğanın ve doğal yaşamın bölgeleridir. Bildiğiniz gibi Ülkemizde çok zengin bir doğaya ve doğal hayata sahip. Sizlerde bugün benim kendi zihin, ruh ve beden sağlığım için yaptığım gibi günlük dinlence veya tercihinize göre haftalık, on beş günlük, aylık doğa kamlarına gidebilir veya tatil için kentlerin zorlu hayatından uzaklaşmak dileğiyle dopdolu olarak doğaya yakın sahil beldelerini sözgelişi temiz havayı solumak, temiz su banyosu yapmak, bir ağacın gölgesinde kuşların cıvıltıları arasında dinlenmek, toprak altında kaynayan şifalı sulardan içmek, gün batımı ve mehtabı tüm güzellikleri ile izlemek, toprakta yetişen taze besinlerden sebze, meyve vesaire yemek için tatil yapmayı seçebilir ve doğanın keyfini en iyisinden sürebilirsiniz. 
 
Bunlardan başka olarak, doğada yapabileceğiniz spor aktiviteleri de var. Benimde çok severek yaptığım ve şimdiye kadar hiç yapmadıysanız kesinlikle yapmalısınız diyeceğim, dağcılık meraklıları için tırmanış, arazide bisiklet kullanma ve arazi araçları ile zevk veren bir gezinti ile doğa yürüyüşleri ilk sıralarda yer alır. Çünkü insanın tabiatına uygun en mutlu olacağı yer kesinlikle doğanın kendisidir. 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..