Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
286
 

Doğadan sofraya uzanan lezzet şöleni: Datlı Maya

Doğadan sofraya uzanan lezzet şöleni: Datlı Maya
 

Dilara Erbay Tarihi Firuzağa fırını Datlı Maya'ya dönüştürmüş, iyi de etmiş. Böylelikle günün farklı saatlerinde farklıyemekler sunan bir bistroya dönüşmüş. Sabahları simit, poğaça, kek yapan bir fırınken öğlen, akşamları yemek servis ediliyor.
 
Giriş katı fırın, üst katı 5 masalı, salaş bir salon. Lokantada yemekler kürekle güveçlerde geliyor. Doğal, yöresel, kaliteli malzemeler kullanıyorlar, Balıkesir taş değirmen unuyla yaptıkları hamur işlerinin tadı hâlâ damağımda.Fındık lahmacunlardan, Antep usulü, Antakya nar ekşili lahmacun, katıklı ekmek leziz, sembusek ise şimdiden favorim oldu. Hamur işlerine kuzu boşluğu ekleyerek lezzet katmışlar.
 
On altı çeşit baharatlı sos hazırlanan salata da lezzeti hafızada iz bırakacak cinsten. Humusta sınıfı geçer. Et yemeyenlerin için odun ateşinde pişen sebzeli güveci emrine amade.
 
Belçika çikolatası ile yaptıkları tatlılar yemeği noktalamak için biçilmiş kaftan.İstanbul'da böyle ilginç mekânların çoğalması dileğiyle.
 
Not:  Diğer yemek yazılarımı http://sevdigimrestoranlar.blogspot.com/ 'dan okuyabilirsiniz.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

lezzetlerimizi unutmamak eski kültürümüze yeni şeyler katmak ne güzel

Havva 
 11.01.2013 9:22
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 45
Toplam yorum
: 6
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1644
Kayıt tarihi
: 01.06.12
 
 

Boğaziçi kimya mühendisliği, Bilgi MBA mezunuyum, ilaç sektöründe çalışıyorum. Boş zamanlarımda g..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster