Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '13

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Doğal Doğum, Emzirme ve Mutlu Lohusa!

Doğal Doğum, Emzirme ve Mutlu Lohusa!
 

Aynı zamanda sağlık personelinin davranışları, derhal emzirmeye geçme lohusa annenin mutluluğunu direkt olarak etkileyen faktörler. 

Araştırma, yeni annenin psikolojisini etkileyen faktörleri bularak doğum yapacak kadınları doğru yönlendirmek amacıyla yapılmış. Araştırmacılar, San Cecilio Üniversite Hastanesi'nde doğum yapan kadınlar üzerinde çalışmış. Doğumdan hemen sonraki 24 saat boyunca gözlemlemişler ve 14 gün sonrasında aynı kadınlarla tekrar görüşmüşler. 3 ay sonunda ise bebeklerinin yeme düzeni kaydedilmiş. 


Çalışma sonucunda ulaşılan sonuç, doğumdan sonra hemen emzirmeye başlamak, ve anestezi almadan doğal doğum yapmak lohusa annenin genel olarak mutluluğuna en çok etki eden iki parametre. Çalışmayı yöneten Maria Jose Aguilar Cordero'nun açıklamasına göre mutlu bir doğum yaşayan annelerin ilk 3 aydan sonra emzirmeye devam etme olasılığı diğerlerinden daha büyük. Aynı zamanda lohusa bunalımı yaşama ihtimalleri daha düşük.


Sonuç olarak; yeni annenin mutluluğunu direkt olarak etkileyen ve postpartum depresyona girme ihtimalini düşüren etkenler:


1- Doğal doğum yapmak

2- Doğumdan sonraki ilk 24 saat içerisinde emzirmeye başlamak


Bu ikisini çok birbirinden bağımsız düşünemeyiz çünkü sezaryen olan annenin doğumun hemen sonrasında emzirmeye başlama şansı daha düşük oluyor. Eğer hayati bir gereklilik yoksa sezaryene hayır diyor, doğal doğum yapmaya gayret ediyor ve bebeğimizi hemen emzirmeye başlıyoruz. Tüm bunlardan fayda görecek olanlar sadece anne ve bebeği değil, aynı zamanda lohusa bunalımıyla nasıl başedeceğini bilemeyen aile bireyleri olacaktır. Topyekün bir mutluluk söz konusu.  

Eren Kaya

BYBO FB Sayfası

BYBO Twitter


 

 
Toplam blog
: 66
: 6042
Kayıt tarihi
: 24.04.12
 
 

Bir Mart ayında doğdum ve cocukluğumun ilk yıllarını Türkiye'de geçirdim. Sonra biraz Almanya, bi..