Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '18

 
Kategori
Kent Tarihi
 

Doğal Güzellikleri ile Denizli

Doğal Güzellikleri ile Denizli
 

Doğal Güzellikleri ile Denizli


Denizli’nin tozu ve horozu meşhurdur dense de şehir içerisinde gezip görebileceğiniz birçok nokta bulunuyor. Hem gezilecek yer hem de lezzet noktalarından sizler için bir liste hazırladık.
 
Denizli şehri ilk defa, bugünkü şehrin 6 km kuzeyinde, Eskihisar Köyü civarında, Milattan önce 261 – 245 yılları arasında, Suriye Kralı ikinci Antiokhos tarafından kurulmuştur. II. Antiokhos kente karısı Laodikeia’nin adını vermiştir. Laodike’nin kenti anlamına gelen “Laodikeia” adını alan kent, M. S. 7. yüzyılda büyük bir depremle yıkılınca, kent bugünkü Kaleiçi mevkiine taşınmıştır. Türkler Denizli havalisini zapt ettikten sonra, kenti “Ladik” adıyla anmışlardır.
 
Denizli, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık yirmi birinci şehridir. 2017 itibarıyla 1.005.687 nüfusa sahiptir. Tekstil ürünleri ve yöreye has Denizli horozu ile meşhurdur. Anadolu Yarımadası’nın güneybatı, Ege Bölgesi’nin güneydoğusunda yer almaktadır. Ege ve Akdeniz Bölgeleri arasında bir geçit durumundadır. Denizli ilinin her iki bölge üzerinde de toprakları vardır.
 
1) Pamukkale Travertenleri
Denizli’ye kadar geldiyseniz şehir merkezine yaklaşık olarak 25 kilometre uzaklıkta bulunan travertenleri de gezip görmeden gitmemelisiniz. UNESCO tarafından da Dünya Mirasları Listesi’ne alınan ve binlerce yıllık geçmişe sahip olan Pamukkale Travertenleri hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktalarından biridir. Pamuksu dokuya sahip yapısı ve mineralli sularıyla burada çok güzel anlar yaşayabilirsiniz.
 
2) Denizli’nin Eşsiz Lezzeti Tandır Kebabı
Bayramyeri’nde yan yana bulunan kebapçılarda mükemmel etlerin lezzetine bakabilirsiniz. Tandır kebabın yanında verilen pide, söğüş ve ayran lezzeti adeta tamamlıyor.
 
3) Babadağ’ın Ünlü Tekstil Malzemeleri
Ege bölgesinde tekstil sanayisi bakımından en çok gelir sağlayan şehir olan Denizli’de her türden tekstil malzemesine ulaşabilirsiniz. Babadağlılar iş hanına uğrayarak buradan hem kendiniz hem de sevdikleriniz için tekstil malzemeleri alabilirsiniz. Özellikle Babadağ işi şile bezleri yaz aylarında hem serin tutar hem de şık bir görünüm sağlar.
 
4) Denizli’nin Meşhur İçeceği Zafer Gazozu
Ne Çamlıca gazozu ne Niğde gazozu, eğer Denizli’ye uğradıysanız mutlaka Zafer gazozu denemelisiniz. Zafer gazozun sadece Ege bölgesi için üretiyor olması bu markanın Türkiye’de bilinirliğini zayıflatıyor. Tadına alıştığınızda ise siz de diğer gazozları içemeyeceksiniz.
 
5) 20.000 Yıllık Geçmişi ile Hierapolis
Eski Yunanlıların, Romalıların ve Bizans’ın izlerini taşıyan Hierapolis antik kenti Pamukkale ilçesine oldukça yakındır. Burada antik tiyatroları, caddeleri ve Bizans kapılarını ziyaret edebilirsiniz.
 
 
 
 
Toplam blog
: 5
: 86
Kayıt tarihi
: 28.11.13
 
 

Emeğin kutsal bir değer olduğu anlatılmadıkça; insanlık için, toplum için emek harcanması gerektiği..