Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '08

 
Kategori
Mizah
 

Doğalgaz kışınıza kaçmasın

Doğalgaz kışınıza kaçmasın
 

Geçtiğimiz kış üç defa üst üste 300 ytl doğalgaz faturası ödeyip kışım perişan olunca, bazı önlemler alma gereği duydum. Bunları sizinle paylaşmanın vatandaşlık görevim olduğu bilinciyle önerilerimi sıralıyorum.
1- Malum-u aliniz Bursa'mız genellikle muhacir vatandaşlarımızla meskun olduğundan; Muhacir vatandaşlarımız da gerçekten çalışkan ve tutumlu olmayı becerebilen yurttaşlarımız olduğundan; Onları örnek alarak maddi durumumuz yeterli olsa bile, eski aşkımız sobaya kur yapmak. (Son duyumlarıma göre Bursa'da soba satışları tavan yaptığı gibi, soba fabrikaları da fazla mesai yapıyorlarmış.)

2-Çeşitli sebeplerle sobaya geçemiyorsanız, doğalgazı akşamları üç saat kadar yakıp geceyi kurtarmak. Eşiniz ve siz çalışıyorsanız sabahları çabucak birşeyler atıştırıp süratle evden fırlamak.

3- Küçük çocuğunuz varsa "Dedesiiii! Torunun ille de dedemi isterim diye tutturdu." diyerek sık sık aile büyüklerinin yanına göndermek.

4- Emekli ve çalışmıyorsanız Belediyelerin okuma salonlarında gazete, kitap okuyarak vakit geçirmek.

5- Akşamları "Biz geldiiiiik" diyerek çat kapı eş-dost ziyaretleri yapmak.

6- Kışın koca koca salonların yerine evin en iyi ısınan odasını oturma odası olarak kullanıp, yatak odasında elektrikli battaniye kullanmak.

7- Mümkünse yeni çıkan battaniye kıyafetinden alıp aile efradına dağıtmak. Paramız yetişmiyorsa eski battaniyelerimize başımızı ve kollarımızı geçirebileceğimiz yarıklar açıp A.R.O.G filminde gördüğümüz atalarımızın kıyafetine bürünebiliriz. Kurban Bayramı ertesinde mebzul miktarda kurban postu bulabileceğimizi varsayarak bu ilkçağ fantezisini abartabileceğimizi düşünüyorum.

8- Doğalgazı protesto etmek. Sloganımız şudur:"Doğalgaz kışımıza kaçmasın..Kışımızdan doğalgaz kaçsın."

Hepinize sıcacık kışlar diliyorum.

 
Toplam blog
: 39
: 530
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

İlahiyat Fakültesi mezunu emekli İmam-Hatibim. Emekli olunca yazarlık uğraşına ağırlık verdim. İlk k..