Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '10

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Doğanın şifası

Doğanın şifası
 

YABANİ ARISI


Yabani arısının şifası

Allah, doğadaki bitki ve canlıları öyle yaratmış ki insanlık bunları kullanırken zaman ve sürecini de ayarlamış.

Allah'ın yarattığı ne varsa hepsinin, insan için bir faydasının var olduğu, bilim geliştikçe çözülüyor...

Bir tür bitki ve canlılar var ki normal yaşantımız sürecinde yiyoruz. Bunları da ayırmış zamanını tespit etmiş; mevsimlerle. Öylesi de var ki normal süreçte kullandığımızda bize zarar veriyor, zehir etkisi yapıyor, bir hastalık durumunda kullanıldığında ise şifa oluyor.

Bunların tatlarını ve kokularını ayarlamış; soğan, sarımsak, deniz ürünleri gibi.

Hele bazı bitkiler var ki ağzınıza koyma imkânınız bile yok fakat ilaç yapılıyor. En ölümcül hastalıklar için ilaç onlardan yapılıyor.


Yabani arılarından hep yakınırız ve onların kökünü kurutmaya çalışırız. Fakat bal arısının yaptığı balın insan sağlığına ne kadar etkisi var ise, o yabani arısının da insanı sokmasının o denli faydası var demek ki. Bugün bir haberde, yapılan araştırmaya göre, yabani arılarının birtakım hastalıklara iyi geldiğini okudum. Buna şaşırmadığımı söylemeliyim.

Okuduğum bir haberde; “The Telegraph'ta yer alan habere göre, Brezilya'daki Sao Paulo Üniversitesi'nde görevli araştırma ekibi, arı sokmasının bazı rahatsızlıklara çare olabilecek yeni tedavi yöntemleri için kullanılacağı söylendi…”

Babam, bir hikâye anlatırdı: Adamın biri, hamam böcekleri için “Allah bu böceklerini de ne diye yaratmış, bunlar da ne işe yararlar?” diye söylenirmiş. Bir gün Allah ona öyle bir hastalık vermiş ki, aktarın biri ona hamam böceğinden başkasının bu hastalığa çare olmadığını söylemiş ve bir miktar hamam böceği yemek zorunda kalmış.

Babam bunu aslında büyük konuşup, Allah’ın işine karışılmaması gerektiğini vurgulamak için anlatırdı.

Ben de köyde, bahçede çalışırken hep; “domuz lahanası” dediğimiz çok arsız bir bitki için söylerdim amma aklıma hep bu söz gelirdi. Yıllar sonra, bu bitkinin hemoroit (basur) için en önemli ilaç olduğunu duyunca o eski günler ve sözlerim aklıma gelmişti.

Allah bu sistemi kurmuş ve biz insanlar bunu bilim adı altında araştırıp bilgi elde ediniyoruz. Bu bilgileri elde ettikçe, akıllı insanlar Allah’ın varlığını ve yüceliğini daha iyi anlıyor.

Bizler ürünleri midemizi doyurmak ve açlığımızı gidermek için yeriz. Aslında bunlar, vücudun sağlıklı yaşamı için gereksinimleri olduğunu unutuyoruz. Yediğimiz ürünlerin dengeli yenmesi gerektiğini de...

Diğer yandan ise doğal ürünler ile artık günümüzde hep var olan suni ürünleri değiştirdik. Hormonlu diye ifade edilen suni ürünleri kullandığımızda, vücuda fayda değil zarar veriyoruz da farkında değiliz. İşte, mideyi doyurmak ve açlığı gidermek için ürünleri yersek suni ürünler kullanır ve vücudun direnci düşünce de çeşitli hatalıklara daha kolay yakalanırız. Ardından ha bire doktor doktor dolaşır, kullanmadığımız ilaç ve ödemediğimiz para kalmaz.


Amansız hatalıklarınızda ve hastalarınıza, Allah’ın varlığı kadar, Allah’tan şifa diliyorum sizlere...

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..