Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '19

 
Kategori
Ev / Bahçe
 

Doğanın Yaz Halleri...

        Yaz demek, güneş, deniz, kum, çayır, çimen sunduğu bin bir renkli doğanın kucağına kendimizi salıvermemiz demek!

         Kimilerimiz, tatil olanağını kullanırken, kimilerimiz yazlıklarında yaşama başladılar bile. Güzel ülkemizin sahillerindeki eşiz güzellikte beldeler, akına uğruyor. Şehirler biraz dinginleşiyor.

          Geç kalmadınız. Sıcaklar uzun süre devam edecek. Açık alanlarınıza el atmanın tam zamanıdır. Balkonunuzun dekoratörü olun. Hemen planınızı yapın. Mecmualara, vitrinlere göz gezdirmeye başlayın. Bütçenizi ayırın. Yaz boyunca nefes alacağınız mekanınızı yaratın.

          Verandalarda, bahçelerde, balkonlarda yaşam sanki daha bir hafifleyip, tatlanıyor. İster sahil, ister, kır, ister şehir evlerinde olsun, açık mekanlar önem kazanıyor.

          Şehirde kalmak zorunda olup, yazlığa gitme olanağı bulamayanlar, tatil yapamayanlar günün yorgunluğunu atmak için sığındığımız balkonlarımıza el atma zamanıdır. ‘’Benim yerim yeterince büyük değil ‘’ dediğinizi duyar gibiyim. Bir düşünelim. Küçük mekan yoktur. İşlevsel hale getirilemeyen mekan vardır. Ufak bir balkonu bile keyifli, renkli, göz alıcı  dokunuşlar ve akıllı çözümlerle trend hale sokmanın mümkün olduğunu göreceksiniz.

         Yaz gün ve geceleri  yalın ayak, yarı çıplak, ruh ve vücudun el ele özgürlüğe koştuğu zaman dilimi. Akşamları ne yapalım diye düşünmek yerine ailenizle sohbetler yapacağınız bir yer daha açın kendinize.

          Akşamın serinliğini dostlarınızla yaşayacağınız balkonunuzda mum, fener, led  kullanarak oluşturacağınız yumuşak ışıklandırmayla yaratacağınız şık ve şen bir ortam, hayatınıza huzur katacaktır. İş dönüşü, uzun yaz akşamlarında  eşinizle paylaşımlarınızı yıldızlar altında, serinliğin kollarında yumuşak yastıklara sırtınızı dayayarak yapmanın zevkini yaşayın.

           Minimalist iskemleler, yer tutmayan oturma gurupları, desenli-neşeli yastıklar, zemine yerleştirilecek rengarenk kilimler, gerektiğinde kullanılmak üzere bir kenara bırakılmış püsküllü şallar, birkaç mecmua ve kitap; göreceksiniz, balkon ve teraslarınıza kişilik katacak.

          Yaz öğleden sonraları, dinlenmek belki de kitap okumak için yerleştirilmiş bir sedir, yaşamınızda keyifli bir fark yaratacak. Biçimli, estetik görünümlü saksılara dikeceğiniz, bakımı son derece kolay sardunyalar, sakızlar sizi üzmeyecek; onlar boy verip çiçek açarak, yüreğinize renklerini serpecekler.

           Temmuz itibariyle başlayan ucuzluktan faydalanabilir, katlanabilir az yer tutan dış mekan mobilyaları, pazardan alacağınız ucuz kumaş parçalarıyla yapacağınız yastıklar, cam fenerler, tavandan sarkan bitkiler, çocuklarınızın sevdiği hayvanların bibloları, kocaman renkli rüzgargülleri, duvara asacağınız bir sahil resmi ve bunun gibi küçük dokunuşlar sizi bile şaşırtacak güzellikler yaratacaktır.

           İkramlarınızda kullanacağınız renkli şişeler, orijinal dondurma kupları, kolay yapılan ev şerbetleri sunumları için deniz kabukları ya da yelkenli desenli bardaklar, renkli şeffaf cam kaşıklar, ikramlarınızı daha bir lezzetli kılacaktır. Unutmayalım, bütünün görselliği ayrıntılarda gizlidir.

           Belki canlı hayvanlar; özel mini akvaryumu içinde bir çift kaplumbağa, cam fanusta kuyruklarını baloda dans eden leydiler gibi uçurarak dolaşan siyah ve kırmızı iki süs balığı… Evcil hayvanınıza ayıracağınız bir köşe.

           Doğayı evinize getirebilirsiniz. Huzur kendiliğinden gelmez. Olumlu enerji ister. Emek ister. Davet edin ve siz yaratın. Size özel olsun. 

           Keyifli bir yaz diliyorum.

         

 
Toplam blog
: 15
: 167
Kayıt tarihi
: 04.03.11
 
 

Yazar, ressam, sanat editörü. Meslek Lisesinde okudu. İstanbul-İzmit Türkiye'de yaşıyor. Resim eğ..