Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '19

 
Kategori
Projeler
 

Doğayı Koruyan Kampanya

2017 yılında “ Naylon Poşete Elveda” yazısını yazdığımda belki çoğunuza farklı ve yabancı gelmişti ama şuan bizzat elveda dendi. Bu konuda destekleyenler, üzülenler, mizaha dönüştürenler de oldukça fazla. Aslında hiç de üzerinde konuşulacak bir konu değil? Bir küçük bez çantayı cebinize katlayıp koymak bu kadar zor olmasa gerek.

Hayatta nedense hep kompleks düşünürüz ama bu sefer sizlere getirdiğim haber büyük bir soruna kolay ve güzel bir çözüm olmuş. İlk duyduğumda dedim ki : “ Umarım tüm belediyelerde gerçekleşecek olan bir uygulama haline döner.”  Nerde mi? Tabi ki İzmir’de…  Tabi ki diyorum, nasıl demeyeyim ki? İyi ki varsınız! İzmir Bergama Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası 4 Ocak 2019 Cuma günü Bergama Cumhuriyet Meydanında saat 11:00 ‘ da 5 adet pet şişe getirene file çanta ücretsiz olarak verilecekmiş. Fileler Bergama Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından üretiliyormuş. Yani bu “Doğayı Koruyan Kampanya” sayesinde dediğim gibi 5 pet şişeye karşılık, 1 file çantanız olacak ve kullanabileceksiniz. Doğanın değeri gittikçe anlaşılmaya başlıyor, güzel şeyler oluyor artık. Doğa bize emanet, ona nasıl davranırsak o da bize o şekilde cevap veriyor. Ne hakla kötü davranabiliriz? Ne hakla kirletebilir, ne hakla yıpratabiliriz? Kendi evinizde nasılsanız doğayı da korumak, yerlere bir çöp tanesi bile atmamak hepimizin insanlık görevi. Bu bir lütuf değil, görev.

İzmir Bergama Belediyesi’ne, Bergama Ticaret Odasına ve Bergama Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne öncelikle tüm insanlık adına, sonrasında tüm okurlarım adına teşekkür ediyorum. Umarım bu güzel proje tüm belediyelerde uygulanmaya başlar, farkındalığınıza sağlık.

  Sağlıkla Kalın!

Not: “ Dağımızda tabi ki çiçekler açar. “

Gıda Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..