Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Doğru Adam, doğru Kadın...

Anlaşmak neden zor? Aslında anlamaya çalışmak yerine hep bir anlaşılma çabası var bizim kültürümüzde. Hep karşımızdakiler hatalı ve hep karşımızdakiler bizi anlamıyor. Biz daha kendimize değer vermeyi bilmiyoruz ki karşımızdakine değer yükleyebilelim! Önce kendimizi sevsek, kendimizle barışsak sonra da başkalarına kendilerini değerli hissettirsek herşey ne kadar kolay olacak...

'Yıllar önce Hawai'de başlık parasına benzer bir uygulama revaçtadır. Bir erkeğin sevdiği kızla evlenebilmesi için kızın ailesine belli sayıda inek vermek zorundadır. İnek sayısının 10 adet olması gerekmekle birlikte kızın özelliklerine göre bu sayı değişebilmektedir.
ve adada iki kızı olan bir adam yaşamaktadır. Kızlardan büyük olanı bizdeki deyişle -kabul görmeyen- tipte şanssız bir kızdır ve babası ona 3 inek fiyat biçmiştir; 2 inekli bir teklifi de kabul edecektir; hatta iyi bir pazarlıkla 1 ineğe fit olmaya razıdır.
Bir gün adanın zenginlerinden Johny Lingo bu eve geldiğinde herkes onun diğer kızı isteyeceğini düşünür. Oysa yaşlı adamı sevince boğarak büyük kıza talip olur. Herkes en azından isteneni yani; 3 inek ödeyeceğini düşünürken Johny yanında 12 tane inekle gelmiştir!!

O dönemlerde normal bir balayı ortalama bir yıl sürmektedir ama gelin ve damat iki yıllık balayı planlamıştır.

Damatla gelinin dönmesinin beklendiği gün ahaliden biri dönüşlerini haber vermeye gelir gelmesine ama gelenlerin Jony ve eşi olduğundan emin değildir. Aslında Johny'i tanımıştır fakat kızdan emin olamamıştır; yaklaşan kadın çok güzel zarif birisidir. İyice yaklaştıklarında kimsenin tereddütü kalmaz. Fakat kızın güzelliği cazibesi ve çekiciliği en eleştirici gözle bile reddedilmeyecek ölçüdedir. Yakından bakanlar Johnny'nin 12 inek karşılığında iyi bir alışveriş yaptığını düşünürler.'

Yazar işin püf noktasını şöyle özetler; 'Johnny 12 inek ödedi kız 12 ineklik bir kadın haline geldi.'

Bu hep böyle olmaktadır; eşinize verdiğiniz değer ona kazandırdığınız değerdir. Aslında 'doğru adam' 'doğru kadını' inşa eder 'doğru kadın' da 'doğru adamı'.

Yani burda esas mevzu olan doğru adam yada kadınla olmak değil nasıl bir tutum takındığımızla alakalı!

 

 
Toplam blog
: 2
: 185
Kayıt tarihi
: 18.03.14
 
 

Başkent Üniversitesi YBS mezunuyum fakat ülkem gerçeği mesleğimi icra edemeyip Bütçe ve Raporlama..