Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Doğru Bilgi, Yanlış Uygulama

Doğal tehlikelere karşı savunmasızız çoğunlukla, bilim insanları yoğun çalışmalar  yürüterek çözümler üretmeye, zararları en aza indirebilmeye çaba harcıyor, hem bizleri bilgilendiriyorlar  hem de çağdaş bilim ve sanata katkı sunuyorlar, *"hangi konuda olursa olsun, bir çalışmanın bilimsel kabul edilebilmesi için %95 kabul görmesi gerekir!"gerekir diyor değerli bilim insanı, Prof. Dr. Üstün Dökmen aynı şekilde katıldığım bir ilk yardım kursunda hocamız, sağlıkta yıllardır doğruluğu kabul edilmiş bilgiler üzerinde sürekli çalışmalar yapılıyor. Bu güne kadar bilinenin tamamen aksi kanıtlanabilir. Bu yüzden en son çalışmalara göre şekillendirin bilgilerinizi diyordu.

Bütün çalışmalar, halk gelenek göreneklerimiz ayrı ayrı rehberimiz, her birinden elden geldiğince yararlanmaya çalışıyoruz, bütün bunlara rağmen  aksilikler de olabiliyor. Yaşadıkça olumlu olumsuz her duruma adayız hepimiz, önemli olan olumsuzlukları en aza indirebilmek için azami gayrette olmak zorundayız, doğal afetlere karşı alabileceğimiz önlemlerin en önemlilerinden biri bu yazı konum,

Paratoner,

**"Paratoner veya yıldırımsavar, havadaki elektrik yükünü toprağa aktarmayı amaçlayan bir araçtır.

İki bulutun sürtüşmesi, çarpışması veya kendi aralarında elektron boşalması yapmaları sonucu oluşan ışık görüntüsüne şimşek denir." şeklinde tanımlanıyor.

Bu aygıtın ne önemde olduğu biliniyor,  ancak nasıl kullanılacağı konusunda biraz eksiğimiz var sanıyorum. Yıldırımsavar denilen bu aygıt genellikle yüksek yapılara ve özellikler minarelerin uç noktasına yerleştiriliyor, hilal şeklin de açık ağzı yukarı bakar şekilde bulunur, bulunması öğretildi  ancak son zamanlarda üzülerek şahit oluyorum ki; yerleşim şekli doğru olmasına rağmen olası yıldırımın zararsız hale gelebilmesini sağlayacak yıldırım savar ay yıldız şeklinde görülüyor. Yani ağız kısmına yıldız yerleştirilerek kapatıldığını  fark ediyorum. En son dün tren yolculuğum sırasında da fark ettim ki; Hasanpaşa da yolun sol tarafında bulunan Cami minarede görülüyordu ayyıldızlı paratoner, dilerim kimsenin canı yanmadan uygulama değişir. 

30 Mayıs 2019 Perşembe

 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..