Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '19

 
Kategori
Güncel
 

Doğru Bilinen Yanlışlar

Suriyeli Vatandaşlar hakkında doğru olarak bilinen ama yanlış olan birçok konu var.

Suriyeliler Hastanelerde sıra beklemeden işini hallediyor 

Yurttaki tüm hastanelerde poliklinik hizmetlerinde öncelik sırası Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile belirlenmiş ve buna göre Suriyelilerin hastane sıralarında yasal bir önceliği bulunmamaktadır. 65 yaş üstü, engelli ve hamile hastalar öncelik hakkına sahiptirler.

Elektrik, su ve doğalgaz faturası ödemiyorlar

Türkiye'de yaşayan ve bu kurum yada kuruluşlardan birisine abone olan herkes fatura ödemektedir. Suriyelilerle ilgili faturalarında indirim yada ödememe gibi bir yasal düzenleme yoktur.

Çocuklarına 1200 TL Burs veriliyor

Suriyeli Üniversite öğrencilerinin 1200 TL burs aldığı doğrudur fakat şu ayrınyıtıda kaçırmamak lazım, verilen 1200 TL'lik bursun %85 'lik kısmını Avrupa Birliği tarafından diğer kalan kısmı ise ulusal kaynaklardan karşılanmaktadır.

Suriyeliler 5 yıl sonra Türk Vatandaşı olacak

Türkiye'de bulunan Suriyeliler geçici koruma statüsüne sahiptirler. 5901 sayılı Türk Vatandaşlık Kanununa göre geçici koruma altında bulunanlar belirli bir süre kaldıklarında Türk Vatandaşı olamazlar. Geçici koruma altında olanların evlilik yoluylada Türk Vatandaşı olma hakkı yoktur.

Suriyelilerin Telefon Faturalarını Devlet Ödeyecek

Göç idaresi tarafından ankesörlü telefonlarda kullanılması için dağıtılan telefon kartları Suriyeliler için değil, sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerinde bekleyen yabancılar içindir. Bu projenin finansörü Avrupa Birliği Üye Ülkeleridir.

Suriyeliler İstediği Üniversiteye Sınavsız Giriyor

Amerikalı, İngiltereli, Fransalı bir öğrenci Türkiye'de hangi haklara sahipse, Sureiyeli öğrenci de o haklara sahiptir. Suriyeli öğrencilere özel bir düzenleme yoktur. Yabancı öğrenciler Türkiye Burslarını ve diğer geçiş şartlarını taşımazlarsa Üniversiteye giremezler.

Suriyeliler Araçları İçin Vergi Ödemiyor

Vergiden muaf olan araçlar MTV kanununda belirtilmiştir. Suriyelilerin araçlarına vergi ödememesi, muayene yaptırmaması ve sigorta ettirmemesi gibi bir durum söz konusu değildir.

       Bu konu hakkında birçok yalan haberler ortaya atılsa bile, gerçekleri yazan ve doğruluktan yana olanlar her daim hakikate ve doğruluğa inanmışlardır. Olmamış birşey hakkında olmuş gibi konuşmak ya da olmuş birşeyi olmamış gibi konuşmak, insanın tamamen kendini kandırma yöntemlerinden birisidir.

 

 
Toplam blog
: 46
: 54
Kayıt tarihi
: 31.12.18
 
 

İnsanlar yaşamları boyunca bir çok şeylerle karşılarşırlar ve bunları nasıl yöneteceğini bazen çözü..