Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '13

 
Kategori
İnançlar
 

Doğru Din hangisidir? Din neden vardır? Din gerekli midir?

Doğru Din hangisidir? Din neden vardır? Din gerekli midir?
 

Doğru Din Hangisidir? Hangi Din Doğrudur? Din Gerekli Midir? Din Neden Vardır?


Hangi din doğru? Doğru din hangisidir? Din neden vardır? Gibi sorulara Risale-i Nur ışığında mantıksal deliller ile cevap veriliyor.

Peygamberlere Neden İhtiyaç Vardır?

Kainattaki varlıklar belli vazifelere sahiptirler. Hayatsız, şuursuz Güneş belli bir yörüngede döner ve ısı ve ışığını ulaştırır. Küçük, âciz arılar bal yapar ve insanlar bu bal nimetinden yararlanırlar. Bitkiler fotosentez yaparak havadaki oksijen oranının artmasına vesile olurlar.

Bu canlı ve cansız varlıklar vazifelere sahiptirler. Peki şuur sahibi, irade sahibi olan insan vazifesiz kalabilir mi?

“Rabbin, bal arısına şöyle ilham etti: “Dağlardan, ağaçlardan ve insanların yaptıkları çardaklardan (kovanlardan) kendine evler edin.” 16, 68

Allah, arıya ilham etmiş ve ona vazifeler göstermiştir. Elbette Allah, insana da bu hayattaki vazifeleri peygamberler vasıtasıyla bildirir. Arıya ilham eden Allah, peygamberlere de vahiy göndermiştir.

"İnsan kendisinin başıboş bırakılacağını mı zannediyor!" Kıyame Suresi 36.Ayet Meali

Bu hikmetli kainat sarayında şuur sahibi olan insanın vazifesiz kalması mümkün değildir.

Peygamberler olmadan yaşamın mânâsı, insanın yaşamdaki vazifesi, insanın nereden geldiği, ne yapacağı, nereye gideceği gibi çok mühim meseleler anlaşılamaz.

İnsan aklı sınırlıdır. İnsan aklı bütün sorunları çözemez. İnsan aklı hakikat karşısında karanlık bir ortamda bulunan yıldız böceği gibidir. İnsan, bir Güneş'e dayanmaz ise yolunu bulamaz. O Güneş mesajını cüz'i irade sahibi, âciz varlıklardan değil, külli irade sahibi olan, zerrelerden yıldızlara tüm kainatı yoktan var eden Allah'tan almalıdır. İşte hayatın amacını, kainatın sırrını insanlara öğretenler kainatın sahibi olan Allah'tan vahiy yolu ile mesaj alan peygamberlerdir.

Bu kainat kitabının anlamlarını, sırlarını ders veren muallimler (öğretmenler), rehberler peygamberlerdir. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sav) muallim olarak gönderildiğini ifade etmiştir.

Allah, yarattığı harika varlıklar ile kendi kemâlini, sanatını, kudretini, ilmini gösterir. Allah, kullarına nimetler ihsan ederek kendisini sevdirir. Bunun karşılığında Allah, peygamberler vasıtası ile kullarına kulluk vazifelerinin neler olduğunu bildirir.

Peygamberlerin insan olması imtihan sırrı ile ilgilidir. 

Peygamberlerin Ortak Özellikleri

- Allah'ın varlığını ve birliğini ilan etmişler, hayatın gayesini açıklamışlar, ahiret hayatının olacağını ispat etmişlerdir.

- Güzel ahlak sahibidirler.

- Bütün peygamberler İslam dininin peygamberidirler. Hz.Adem, Hz.Nuh, Hz.İbrahim, Hz.Musa, Hz.İsa, Hz.Muhammed (Sav) ve diğer bütün peygamberler İslam dininin peygamberidirler ve onlara inananlar da Müslümandırlar.

“Şüphesiz Allah katında tek din, İslâm’dır.”

Âl-i İmran Suresi 19. Ayet Meali

- Binlerce insan peygamberlerin mucizelerine şahit olmuştur.

Hazreti Muhammed'in (Sav) Peygamberliğinin İspatları

Kur'an'ın belagatındaki mükemmellik:

Edebiyatın çok meşhur olduğu bir toplumda okuma yazma bilmeyen Hazreti Muhammed'in (Sav) okuduğu Kur'an ayetleri müşrikleri hayran bırakır ancak müşrikler, Kur'an hakikatini kabul etmek de istemezler. Kur'an'ın mükemmel belagatına karşı müşrikler söz söyleyemezler. Eğer Kur'an ayetlerinden daha üstün bir söz söyleyebilselerdi savaşmaya gerek duymadan Kur'an davasını iptal edeceklerdi. Ancak bunu yapamadılar.

Kur'an'ın önceki bütün peygamberleri tasdik etmesi:

Allah katında tek din İslamdır. Kur'an Hazreti Musa ve Hazreti İsa'yı da tasdik eder ve onların Allah'ın kulları ve elçileri olduğunu söyler. Ancak onların getirdiği İslam dinini değiştirenler şirke girmişlerdir. Allah ise şirki affetmez.

Kur'an'ın meydan okuması karşısında Kur'an'ı inkar edenlerin âciz kalması:

Tarih boyunca hiçbir insan, hiçbir topluluk Kur'an gibi bir kitap yazamamıştır ve yazamayacaktır. Kur'an, inkar edenlere meydan okur. İnkar edenler Kur'an gibi bir kitap yazmaktan âcizdir.

Kur'an'da hiçbir çelişkinin bulunmaması:

En mühim meselelerden bahseden Kur'an'da en ufak bir çelişki bulunamamaktadır. Yazılan binlerce Kur'an tefsiri de bu gerçeği ispat etmektedir.

Kur'an'ın binlerce hafız tarafından ezberlenmesi, insanlara usanç vermemesi, ruhların gıdası olup aynı zamanda bir zikir kitabı da olması gösterir ki Kur'an bir insan eseri olamaz.

Kur'an'ın gaybtan, gelecekten doğru bir şekilde haber vermesi:

“Elif, Lam, Mim. Rum (orduları) yenilgiye uğradı. Dünyanın en alçak yerinde. Ama onlar, yenilgilerinden sonra yeneceklerdir. Üç ile dokuz yıl içinde. Bundan önce de, sonra da emir Allah’ındır. Ve o gün müminler sevineceklerdir.” Rum Suresi, 1,2,3,4. Ayet Meali

Bu ayette verilen haber sonraki yıllarda doğru bir şekilde gerçekleşmiştir.

Kur'andaki bilgiler bilim ile çelişmez. Hatta bilimsel gelişmeler Kur'an ayetlerini tasdik etmektedir.

Bebeğin anne rahmindeki oluşum aşamaları Müminun Suresi'nin 13. ve 14. ayetlerinde anlatılmaktadır. Bu bilgilerin doğruluğu laboratuvar incelemeleri sonucunda da görülmüştür.

Kur'an'ın kanunları insan fıtratına uygundur ve adalettir.

Tarih bilimi de ispat eder ki, Kur'an ile ahlaklanan toplumlar gayrimüslimlere öğretmenlik, rehberlik yapmışlardır.

Müslüman bilim adamlarının Orta Çağ'da yaptığı bilimsel çalışmalar modern bilimin bu seviyeye gelmesinde büyük rol oynamıştır. Müslüman toplumların gayrimüslimlere adil bir şekilde davranması, onlara ilim öğretmesi tarih bilimince ispat edilmiştir.

Cahil, inatçı, birbirine düşman kavimler İslamiyet'in gelmesi ile beraber güzel ahlak sahibi olmuşlar ve dünyaya gerçek medeniyeti öğretmişlerdir.

Kur'an ve Hazreti Muhammed'in (Sav) yolunda olan sahabeler, asfiyalar, evliyaların güzel ahlakları, yetiştirdikleri talebeleri, eserleri de gösterir ki tek doğru din İslamdır.

Hazreti Muhammed'in (Sav) güzel ahlakını, yalan söylememesini düşmanlarının bile tasdik etmesi: İnsanlara yalan söylemeyen bir zat, Allah'a karşı iftirada bulunamaz. Demek ki bu zat, Allah'ın peygamberidir.

Böyle nice deliller ispat eder ki, tek doğru din İslamdır.

 
Toplam blog
: 9
: 11378
Kayıt tarihi
: 10.10.13
 
 

İstanbul'da yaşıyorum. Öğretmenim.  ..