Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Doğru Enformasyon önemli

Doğru Enformasyon önemli
 

Taktik ve strateji buna bağlı hareket ve hedef gizlidir. Güvenlik ve savunma hareketlerinde askeri içerik olan haberler açıklanmayabilir. Ancak kişiye özel haberlerin gizlenmesinde faydadan çok zaafiyet doğar.

Akşamdan beri Irak sınırımızda gelişen sıcak hareketlerde ülkeyi yasa boğan terörist saldırılar sonunda verilen haberlerde devamlı değişmelere tanık oluyoruz. Çağımız enformasyon ve iletişim çağıdır.

İlk haberler de şehit olan mehmetçiklerle birlikte kayıp askerlerle de ilgili heberler çıktı. Daha sonra bu haberler doğrulanmadı, neredeyse bir gün sonra tekrar sekiz erin kayıp olduğu hatta teröristlerce rehin alındığı belirtilmektedir. Somut sonuç belli olan durumların haberlerin derhal duyurulması gerekmektedir.

Aksi halde güven zedelenir ve inançsızlık ve sızıntı-fısıltı haberleri daha asılsız haberler yaymaya başlarlar. Bunun önü bir açıldığı takdirde, imaj düzeltmek öyle kolay bir konu değildir.

Dileriz terör konusunda daha uzman birliklerce yapılacak savunma ve karşı koyma da daha uyanık olunur da analar ağlamaz. Ateş düştüğü yeri yakar ama artık memleketi de yakmaya başladı. Onur zedeleyici sonuçların doğmaması için herkes güveniyor ki güvenlik güçlerimiz hertürlü zorluğun üstesinden gelecek donanım ve eğitime sahiptir.

Umuyoruz bağımsız milli güvenlik kararları ile devletimizin yetkili makamları devletin onurunu siyasi gailelere kurban etmezler. Herşeyin üstünde T.Cumhuriyeti'nin bekası için güç - onur'unun korunmasıdır. Buda kendi öz kuvvet ve milletimden alınacak desteğe güvenmekle olur.

Tarih te büyük dersler vardır. Büyük devlet adamları genel olarak tarihi çok okuyan ve tarihi iyi bilen kişilerdir.
Tarihten ders almak gerekmektedir.

Yaşasın, Türkiye Cumhuriyeti.
"Ne mutlu Türküm Diyene"!


http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=76007








 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..