Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '17

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Doğru İmaj ile Kendinizi Keşfedin

Sevgili okurlarım,

Bugün ki yazımda sizlere imaj oluşturmanın öneminden bahsetmek istiyorum. İmaj kelime anlamı olarak bir kişi veya kurumun dışarıdan yarattığı algı veya izlenimdir. İmaj üç ögeden oluşmaktadır; öz imaj, algılanan imaj ve arzulanan imaj.

Tüm kurumların ve iş yerlerinin bir imajı olduğu gibi, insanların da bir imajı vardır. İmajı yaratırken en önemli etken, doğru ve yerinde seçimler yapmaktan geçer. Gündelik hayatta pek çok kişi hangi parçayı hangi parça ile kombinleyeceğini bilemez ya da farkında olmadan imaj kırıcılara takılarak imajını olumsuz yönde yönetir.

İyi Bir İmaj İçin Olmazsa Olmazlar!

İyi bir imaj oluşturmak için öncelikle düzgün bir diksiyona sahip olmak, protokol ve görgü kurallarını bilmek, özgüven sahibi olmak, temiz ve bakımlı olmak gelmektedir. İyi bir imaj oluşturmanın temelinde etkili bir iletişim kurmak vardır. İnsanlar bir mekâna girdiklerinde konuşmasalar bile etraflarına vücut dilleri, giyim kuşamları ve hal tavırları ile fikir verirler; bu sayede sözsüz iletişim başlamış olur. Doğru iletişimi kurmak ve ilişkileri doğru yönetmek için kendimizi, yukarıda sıraladığım alanlarda geliştirmemiz gerekmektedir.

Beden Dilinin Gücü

İletişim kurarken beden dilinin gücü % 63, ses tonun gücü % 30 ve sözcüklerin gücü % 7’ dir. İnsanlar çoğunlukla sözcüklere ve ses tonuna odaklanırlar, oysa gerçek iletişim sözsüz iletişim ile başlar. Kişi her ne kadar iyi konuşursa konuşsun, eğer beden dilini yanlış kullanıyorsa maalesef insanlarda istediği etkiyi yaratamaz. Sözcükler ile söylenen güzel sözler beden dili ile desteklenmiyorsa eksik kalır.

Göz Teması

Göz teması iletişimde vazgeçilmez nüanslardan biridir. İletişim kuran kişinin gözlerini sürekli kaçırması veya dik dik bakması karşı tarafın rahatsız olmasına veya iletişim kurduğu kişiye güvensizlik hissetmesine sebep olabilir. Doğru göz teması samimi ve etkili bir iletişim için çok yararlı olacaktır. Etkili iletişimde göz teması % 70-80 oranında olmalıdır.

Renklerin Gücü

Öncelikle ten, saç ve göz renginize uygun seçimler yapmaya özen göstermelisiniz. Eğer ten renginiz, buğday ve bronz ise seçimlerinizi sıcak tonlardan yana kullanmalı; krem, kırmızı, turuncu, sarı, kahverengi, bej, turkuvaz ve bal renklerini tercih etmelisiniz.

Esmer tenliler, krem, pudra pembesi, bej, fildişi, bebe mavisi, açık yeşil, mavi tonları ve açık kırmızı tonları tercih etmelidir.

Beyaz tenliler için doğru renkler; mavi, mor, yeşil, gri, bordo, mürdüm ve lila gibi soğuk alt tonlu renkler olmalıdır.

Renk seçimlerinde, renkler kadar ton da önem arz etmektedir. Doğru renk seçimi için kıyafeti üzerinize tutmalı ve yüzünüzün canlı durup durmadığına bakmalısınız. Renkler yüzünü canlı gösteriyor ve gözlerinizin içi parlıyorsa kendiniz için doğru rengi seçmişsiniz demektir. Renk sizi olduğunuzdan daha solgun ve yorgun gösteriyorsa mutlaka o rengi giymekten imtina etmelisiniz.

Marka danışmanlıkları, öneri ve görüşleriniz için bana aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

Mail: tuvanaeroltu@hotmail.com

İnstagram: tuvanaeroltu

İnstagram: tuvanaeroltuilemarkalasma

 
Toplam blog
: 53
: 143
Kayıt tarihi
: 27.12.16
 
 

Bireysel ve kurumsal eğitimler - kabin memuru mülakat eğitimleri - zarafet eğitimleri - imaj eğit..