Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '14

 
Kategori
Futbol
 

Doğru işleri yapınca

İsmail Kartal ve futbolcularının sezon başından bu yana tamamen doğru işler yaptığı ender maçlardan bir tanesi oldu.  

 

Fenerbahçe takım halinde iyi mücadele etti. Futbolcular hareketli idi. Hiç fena sayılmayacak 109 km' lik koşu mesafesi bunun kanıtı. 

 

Sol ve sağ kanat iyi çalıştı. Kuyt ve Alper dikine gitmeye çalıştılar. Gökhan ve Caner' in çıkışları etkili idi. 

 

Topu fazla oyalanmadan 2. ve 3. bölgeye aktarmayı başardılar. 

 

Sow' un tek forvet performansı oldukça iyiydi. Sow istekli gözüktü. Çok pozisyonu harcamasına rağmen bu hareketliliği olumlu idi.

 

Meireles ve Mehmet Topal orta sahada iyi bir direnç gösterdi. Emre' nin kötü gününde olmasına rağmen orta saha aksamadı. 

Bloklar arası mesafe kısa idi. Topu ayağına alan futbolcu, yanında en az 2 pas alternatifi buldu.

 

Egemen' in dönüşü 1. bölge agresifliği ve kademe anlayışını iyileştirdi. Egemen ile savunma bir farklı oluyor.

 

Gökhan ve Caner kademelerde çok dikkatli idi. Konsantrasyonlarını artırmış gibi gözüktüler.

 

Belli ki hafta içinde Yönetimin istatistikleri vurgulayıp, takıma sahip çıkması takımın motivasyonunu bir hayli artırmış. 

 

Mersin İdman Yurdu, geçen haftaki performansını gösteremedi. Fenerbahçe kadar koşmasına, topa hakim olmaya çalışmasına ve açık oynamaya çalışmasına rağmen bugün pozisyona girmekte zorlandılar. Aslında ortalama sezon performansının bir hayli altında kaldılar. 

 

Fenerbahçe forvetlerinin formsuzluğu farkın açılmasına engel oldu. İsmail Kartal' a devre arası forvet transferi konusu sorulduğunda, bu arayışı teyit etti. Kuvvetle muhtemel devre arası yeni bir forvet transferi olacak. Tahminen Emenike yollanıp, yerine bir transfer yapılacak. 

 

Haftaya gerçekten çok zorlu bir İstanbul Başakşehir maçı var. Fenerbahçe bugünkü doğrularını tekrarlar ise, devre arasına lider girebilir. 

 

İsmail Kartal' ın maç sonu açıklamaları dikkat çekici idi. Bu açıklamaların en önemlisi, hocanın kafasındaki futbolu oynatmak için süre istemesi idi. İsmail Kartal kendisini diğer hocalar ile karşılaştırmadığını, kendi sistemini getirmek istediğini belirtti. Kafasında bir futbol anlayışı olduğunu vurguladı. 

 

Eğer Fenerbahçe haftayı 3 puan ile kapatmayı başarır ise, ben dahil İsmail Kartal' ı eleştiren pek çok yorumcu, hocaya kafasındaki futbolu oynatmaya yönelik kredi verecektir.

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..