Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '13

 
Kategori
Sınavlar
 

Doğru Meslek Seçimi

Doğru Meslek Seçimi
 

İnternetden alınma


LYS sınavının arifesinde gençler ile kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum nacizane. Öncelikle şunu bilmenizi isterim ki üniversite sınavı her şey değil. Ancak, ne yazık ki ailenizin, çevrenizin size dayattığı hedeflere ulaşmanızı sağlayacak bir araç. Belki bunun bilincindesiniz, belki de değilsiniz. Kolay değil aileleriniz sizleri yarış atı gibi yetiştirip, o yarıştan da bir galibiyet bekliyor.

Her aile kendi imkanları doğrultusunda sizlere uzun yıllar para, zaman ve emek harcadı. Bunun karşılığı da sizlerden bekleniyor. Hem de sizin iyiliğiniz düşünülerek. Hepimiz biliyoruz ki çocukluğunuzu ve gençliğinizi yeterince yaşayamadınız. Hatta son otuz yıldır yetişen gençlerin çoğu yaşayamadı. Ancak her geçen gün sınavlar zorlaşıyor. Sizlerin çalışma süresi arttıkça artıyor. En son nerdeyse boşta kalmayalım da bir okul olsun diye karar veriliyor. Evet seçilen okul çok önemli. Ancak sizlerin yeteneği, ilgi alanı, merakı bunlarda çok önemli. Sadece üniversite mezunu olmak için bir okul seçeceğinize ve boşuna yıllarınızı harcayacağınıza çok sevdiğiniz başka bi işle uğraşın daha iyi.

Size şunu anımsatmak istiyordum kendi ilgi alanınıza, becerinize ve kendinizi iyi hissedeceğiniz alanlara yönelin. İşiniz hayatınızın önemli bir parçası olacak. Bunu unutmayın. Yanlış yapılan bir seçim hayat boyu yanlış giyilen elbiseye benzer. Olmaz üzerinize.

Hepinize başarılar dilerim. 

 
Toplam blog
: 26
: 349
Kayıt tarihi
: 19.03.10
 
 

 Her tür sanatın izleyicisiyimdir. Özel ilgi alanım içerisinde edebiyat önemli bir yer tutmaktadı..