Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '21

 
Kategori
Felsefe
 

Doğru mu?

Dünya ekonomisini ellerinde barındıran ve yönlendirenlerin başta silah tuccarları olmak üzere petrol dolar faiz borsa ve diğer sektör tuccarları olduğunu inkar etmek akıllara ziyan durum olur.

Bu dünya tuccarları özellikle silah tuccarları için dünya halkını sadece tüketim aracı olarak gördükleri gibi yeri geldiğinde insan varlıklarını kasaptaki et misali değeri kadar görmekten çekinmezler.

Bin dokuz yüz seksen dokuz yılında soğuk savaş dönemi sona erdiği halde günümüzde ABD tarafından örgütlendirilen çeşitli terör örgütleri ile kan dökülmeleri devam etmekte ne yazık ki ve kan döküldükçe silah tuccarları daha çok kazanmaktadır.

Amerika bu yöntemle sömürmediği ülke neredeyse yok sayılır. Ülkelere gerek askeri darbelerle gerek başka siyasal yöntemlerle bir şekilde hem ülkelerin varlıklarını hem de insan emeklerini sömürmeye devam etmektedir.

Peki bu sömürü hangi tarihe kadar devam edecektir?

Savaşlar ne zaman sona erecektir, erecek mi?

İnsan tarafından üretilmiş olan silahlarla insanların öldürülmeleri dünya var olduğu sürece devam edecek mi?

Bu soruların tek bir cevabı var o da silah fabrikalarının kapatılması!

Kapatılabilir mi?

Bilindiği gibi dünyada savaş karşıtları ve silahsızlanma ile ilgili sivil toplum örgütlerinin faaliyetleri sürdürülüyor ama yeterli düzeyde değil.

Fabrikaların üretimi durdurulabilmesi için öncelikle dünya halkı ülkelerine ödemiş oldukları vergilerin bir bölümü ile insanı öldüren silah fabrikalarına geri dönüş yapıldığının farkına varıp sorgulama kazanımını elde etmesi gerekir.

Bunun Türkçesi şudur; benim ödemiş olduğum vergi ile dönüp beni öldürüyorsun.

İşte bu durum sorgulanabildiğinde dünya halkı ancak o zaman silah üretimini durdurabilir, o zaman dünya halkı ancak insanca yaşamaya devam eder diye düşünüyorum, zira dünya ülkelerinin silah harcamaları bütçelerinin neredeyse yarısından fazlasını harcamaktadır. Silah harcamaları yerine insanların daha sağlıklı yaşam sürdürülmelerine harcandığını düşünün, kocaman büyük mutluluklar ortaya çıkar.

Doğru mu?

Doğru.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..