Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Doğru mu yoksa?

Doğru mu yoksa?
 

Hangi Mısır?


Birkaç gündür yayınlanan bir takım haberler bana bazı şeyler hatırlatıyor, düşündürüyor. Hani şu taksimde yaşanan taciz olayı.

Nedir bu? Gerçekten orada tacizciler mi vardı? O tacizciler bütün ülkeyi mi temsil ediyor? Hem bir kaç tacizciden bu kadar bahsedilmeli mi?

Bu haberler bana neyi düşündürüyor? Ülkemiz bir pazar, bir çarşı, bir kaynaşma medeniyetini yıllarca barındırmıştır.

Hiç kimse bir diğerini dini, dili, ırkı nedeniyle veya şucu, bucu, diye garipsememiştir. Ama şimdi bakıyoruz; bir maganda edebiyatı gidiyor.

Sanki bir takım adamlar var içimize girmeye çalışıyorlar; dışarlardan gelmişler. Hiç birimizle tanıdık değiller. Bizlere benzemiyorlar. Onları görmek istemiyoruz...

Elbette böyle bir şey yok olamazda ...

Çarşıyı, pazarı, kaynaşma kültürümüzü ne zaman unuttuk? Neden bu kadar steril ortamlar isyoruz?

Tatil planı yapıyoruz. Sadece elleri kitaplı, devamlı gazete okuyan insanlar görmek istiyoruz. Aslında tatil köyüne gideriz. Orada bile kimseyle konuşmak istemeyiz.
Pazara çıkmayız... Marketlere gideriz. Müzik eşliğinde hiç kimse ile konuşmamıza gerek kalmadan alışverişimizi yapar çıkarız.

Oyunlarımızı unuttuk .Ev gezmeleri yerine bilgisayar başında okey, tavla oynuyoruz. Ses yok, gürültü yok, başkaları yok .Ortalıkta dolaşıp canımızı sıkacak kimse yok.

Gerçekten bunu mu istiyoruz?

 
Toplam blog
: 5
: 568
Kayıt tarihi
: 09.09.07
 
 

Hayatın sırlarını çözmeye çalışıyorum. Çok fazla kitap okurum. Felsefe, politika, tarih ilgi alanlar..