Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Doğru Nefes Alıyor muyuz?

Doğru Nefes Alıyor muyuz?
 

Doğru nefes almayı öğrendiğim güne kadar kendimi nefes alıyor sanıyordum. Ne yazık ki bizler nefes almıyormuşuz. Sadece yaşayacak kadar nefes alıyormuşuz. 

Doğru nefes alma vücudun rahatlamasına, organların oksijen ile buluşmasına, hücrelerin yenilenmesine ve ciğerlerin açılmasına kadar bir çok fayda sağladığı öğrendiğim bilgiler arasında. Yapılan araştırmalara göre kanser hücreleri de oksijenli ortamda çoğalamıyorlarmış. Ne güzel değil mi? o zaman hepbirlikte doğru nefes alalım. Günde en az 5 dakika doğru nefes egzersizleri yaparak vücudumuzu oksijen ile buluşturup enerjimizi arttıralım.

Oturduğunuz yerde dik bir pozisyonda alabildiğince deriiin bir nefes çekin içinize karnınızın şiştiğini hissedene kadar sonra nefesi burnunuzdan verin. Bunu 3-4 kez tekrar edin.

Daha sonra derin bir nefes alın ve 5 saniye kadar tuttuktan sonra nefesinizi yavaşça verin. Bu egzersizi de 3-4 kez tekrar edin.

Sonra sağ burun deliğinizi parmağınızla kapatıp alabildiğiniz kadar derin bir nefes alın ve verin. Bu işlemide 3-4 kez tekrar edip aynı işlemi diğer burun deliğinizi kapatarak tekrar edin. Daha sonra sağ burun deliğiniz kapalı iken aldığınız nefesi sol burun deliğinizi kapatarak verin. Bu işlem kapalı olan burun deliğinizin açılmasınıda sağlayacaktır.

Bu egzersizlerden sonra ağzınızla nefes alıp ağzınızla verin. Nefes alma-verme işlemi birbiriyle bağlantılı bir şekilde olmalı ve arada bekleme olmamalıdır. Ağzınızla derin nefes alın ve verin. Bu egzersizi yaparken başınızın döndüğünü hissedebilirsiniz. Bunlar gayet normal belirtiler. Çünkü beynimize oksijen gidiyor. :)

Deriin bir nefes alın burnunuzla ve Ohh! diyerek nefesi bırakın. Bu işlemi 3-4 kez tekrar edin. 

Bu egzersizlerin vücuda bir çok iyiliği dokunacak. Hergün günde en az 5 dakika yapın.

Sağlıkla Kalın... :)

 
Toplam blog
: 3
: 173
Kayıt tarihi
: 28.09.17
 
 

Okuyan, araştıran, dinleyen... ..