Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Doğru olabilir mi?

Başbakan son bir kaç gündür sürekli olayların yaşandığı sanılan Hatay'a geldi. Hoşgeldi... Çoşkulu olduğu anlaşılan grup onu bekliyordu yaklaşık 45 derece sıcaklık altında. Haberlerden izlediğim kadarıyla sunucu Başbakan'ı anons ederken "Kartallar yalnız uçar..." gibi laflar ediyordu. Kartallar yalnız uçar da Hatay merkezi Antakya'nın yollarının büyük bir bölümü bırakın trafiğe insan geçişine bile kapalıydı. Ama kartallar yalnız uçuyordu...

Eğitim aldığım şehir çok büyük bir yer değildir. Bir kaç ay önce o şehire bir Bakan geldi. O da Hoşgeldi... Şehir büyük olmadığından Bakan'ın katılacağı toplantı bizim okulun bir salonunda yapılacaktı. Ancak bundan hiçbir öğrencinin haberi yoktu. Ta ki sabah okula gidip bütün Çevik Kuvvet'in ve Polis'in orada ne için bulunduğunu öğrenene kadar. Şimdi diyeceksiniz ki; "Güvenlik bu be adam neden bahsediyorsun sen." Tabi ki güvenlik olacak ama benim üniversitemde benim kullanmam gereken yolu kapatıp bana eziyet edilirse bu iş güvenlikten çıkar. Bakan ya da Başbakan bir protestodan korkuyorsa bunun çaresi halk karşısına çıkmamaktır. Ama hem halkın karşısına çıkıp hem de benim geçiş güzergahımı değiştiriyorsa bu kartal değil yalnız uçmaktan, uçmaktan bile korkuyordur.

Kartal önce uçmayı öğrenmeli sonra karşısına çıkan engelleri aşmalı (güvenlik güçleri sayesinde değil kendi aklı ve becerisi ile) daha sonra annesinden ayrılıp yalnız uçmalı vebir daha da kimseye muhtaç olmamalıdır.

Çünkü kartallar yalnız uçar...

 
Toplam blog
: 3
: 664
Kayıt tarihi
: 15.07.10
 
 

Üniversite öğrencisi. Yazmayı ve yanlışları eleştirmeyi seven. Ortalıkta köşe yazarı diye geçinen in..