Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '13

 
Kategori
Felsefe
 

Doğru tektir, bu nedenle fikir ayrılığı diye bir şey olamaz; fikirlerden biri yanlıştır

Doğru tektir, bu nedenle fikir ayrılığı diye bir şey olamaz; fikirlerden biri yanlıştır
 

Niyetler farklı olabilir ama bir konuda aklı başında insanların birbirine yakın düşünmesi gerekir. Yani akıl deli mi ki siyaha beyaz desin. Ya da işte siyaha beyaz diyen yok da işlerine öyle geliyor belki de.

Görüşlerimiz onaylanmıyorsa yanlış düşünüyor olabiliriz. Belki de doğru düşünüyoruz niyetleri uymadığı için kasten onaylamıyorlar. Belki de yeteri kadar cesaretleri olmadığı için bedelini göze alamıyorlar.

Ama fikir ayrılıkları dünyayı savaştırıyor. Artık bu konunun ciddi şekilde düşünülmesi gerekiyor. Aklı başında insan doğruya itiraz eder mi? Bir birimize sürekli itiraz edip her konuda tartıştığımıza göre bu nedir şimdi? Ben doğru olduğuna inandığım düşünceleri kim söylerse söylesin onaylarım. Niye herkes benim gibi değil. İnanç, anlayış, tahsil vs bu kadar mı ayrışma yaratıyor?

Herkesin her söylediği doğru olabilir mi? Fikirlerinize taraftar bulamıyorsanız ısrar etmeyeceksiniz. Bir sorunun tek cevabı vardır. Bir sorunun iki tane çözümü olmaz. O halde belki de bizim ileri sürdüğümüz belki cevap değil, çözüm değil. Belki de biz haklıyız başkaları haksız. İşte bunu nasıl anlayacağız? Herkes ben haklıyım diyor.

İnsanlık dünya kurulalı beri tartışıyor. Tartışma doğruya ulaşmanın bir yolu mu yoksa herkesin kendi düşüncesini kabul ettirmeye çalıştığı bir konuşma şekli mi? Bence doğru, insanların umurunda değil, her insan düşüncesi ister yanlış olsun isterse doğru haklı olmak istiyor. Kendi dediği olsun istiyor. Tamam, bunları zaten biliyoruz da ne yapmalı? Doğruya ulaşmamız gerekiyor. Çünkü doğrular bize lazım. Hayatımızı bunlara göre kuracağız. Tartışma sağlıklı bir yol değil. Okumak, birlerini dinlemek biraz işe yarayabilir.

Herkes haklı olabilir mi? Hayır. Kerim Korkut ne diyor? Benim söylediğim doğrudur ya da yanlıştır. Çok iyi bir şekilde anlatır, açıklar, sonra insanların onayına sunarım. Mevcudun %76 ve üzeri sen haklısın demiyorsa düşüncelerim doğru olarak kabul edilemez. Haklısın diyorsa da bu fikrin üzerine fikir olamaz. Bunun altındaki kabul ve onayların hepsini ayaklarımın altına alıyorum. Bu anlamda şu andaki Türkiye Cumhuriyeti devleti hükümeti meşru değildir. Bunun altındaki bir onayla size bir şeyi kabul ettiriyorlarsa, ortada rıza söz konusu değildir, yapılan şey diktatörlüktür.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..