Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Doğruya doğru demek...

Doğruya doğru demek...
 

Evet değerli okurlar,

Yapılan ya da yapılacak olan bir iş doğru ise, bu işin kim tarafından yapıldığına ya da yapılacağına bakılmaksızın, o işi hayata geçirecekleri alkışlamak gerek...

Bugüne kadar, İktidar partisi olmaları yani halk için çalışmaları gereken AKP'yi, muhtelif vesilelerle yaptıkları yanlışlardan vazgeçmeleri, yapılması icap ederken de yapmadıklarını hayata geçirmeleri gerektiği konuları üzerinde hep eleştirdim, İktidarda kaldıkları süre içeriside de eleştirmeye, devam edeceğim tabii ki...

Ama bugünkü yazımı, gerçekten insanlık için çok önemli olduğunu düşündüğüm bir konu üzerindeki çalışmalarından dolayı, onları ve emeği geçecek olan herkesi kutlamak için ayırdım.

Evet sevgili okurlar,

Konu SİGARA...

Bence " SAĞLIKLI YAŞAMA HAKKI "na saygı anlamında son derece önemli bir konu...

Bu sigara ile mücadele konusunda çorbada tuzumun olduğunu yakın çevrem bilir.

Sigara içenlerin, sigara içmeleri nasıl ki onların en doğal hakkı ise, sigarasız bir ortamda yaşamak ise, diğer insanların hakkıdır.

Sigaranın yasaklanması, sadece içeni değil, onunla aynı ortamı paylaşan, paylaşmak zorunda olan insanlarında sağlığını en az içenler kadar tehdit ettiğinden dolayı zorunludur.

Nasıl ki bir insanın hürriyeti, özgürlüğü, diğer insanların hürriyetlerinin, özgürlüklerinin başladığı noktaya kadar var ise, bu da öyle bir şey...

Sigara bence, uyuşturucudan daha tehlikelidir.

Çünkü uyuşturucu, sadece kullanana zarar vermektedir.

Ya sigara, aynı ortamda bulunan ya da bulunmak zorunda kalan, bebek, çocuk, eş, anne, baba, yaşlı, genç herkese zarar vermektedir.

Bu konudaki yasa, eğer ki sulandırılmadan çıkarsa, inanın 2002 yılından bu yana AKP İktidarındaki TBMM'nin çıkarmış olduğu en önemli yasa olacaktır.

Emeği geçenlere ve geçecek olanlara binlerce teşekkür....

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..